Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marika Carlsson skämtar rått om allt och alla, men mest sig själv i "Jag är Gud"

Komikern lovar att provocera religiösa, ateister, allt och alla när hon gästar Västerås konserthus med sin nya show.

Annons

Marika Carlsson om humor och stand-up-jobb:

Marika Carlsson gör upp med sin kristna uppväxt inom Pingströrelsen i ståup-föreställningen "Jag är Gud" som hon gästar Västerås konserthus med på fredag. Komikern vill bjuda in till en rolig och samtidigt eftertänksam show i vilken hon driver med såväl ateister som religiösa och alla däremellan.

På samma sätt som hennes föregående föreställning "En negers uppväxt "provocerade (Marika anmäldes till Justitiekanslern för hets mot folkgrupp) många riskerar "Jag är Gud" att uppröra känslor.

Tar du inte i för mycket med titeln "Jag är Gud" ?

– Den är både dramatisk och inte. Visst provocerar jag när jag låter folk ha kul åt ett ämne det ofta är svårt att prata om. En del handlar om självupplevt. Jag är ju fostrad i pingströrelsen med allt vad det innebär. Men jag pratar förstås inte bara om mig själv i 90 minuter. Så intressant är jag inte.

Varför blev du komiker?

– Någon tyckte jag skulle testa stand up och så fastnade jag för det. Jag har alltid varit slängd i käften och gillar att tänja på gränser även om jag inte riktigt ser mig själv som en rolig person. Hellre får jag folk att skratta än gråta.

Vad skrattar du själv åt?

– Det mesta. Men jag går inte omkring och skrattar hela dagarna.

Gillar du att driva med andra?

– Inte så mycket med andra utan mest med mig själv. Det är mitt sätt att skoja på.

Hur får du en motsträvig publik att skratta?

– Det finns inga enkla knep, Det händer att publiken säger nej och det inte funkar. Då tackar jag och går. Är folk jättefulla och bara vill hångla är det ingen idé. Då skyddar jag mig själv och publiken genom att gå av scenen.

Mer läsning

Annons