Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Björks fars till V-ås

Det blir en ny säsong med "Fråga Olle" i höst, men innan dess debuterar Martin Björk som skådespelare. Den 10 oktober är det turnépremiär för farsen "Pengarna eller livet" där programledaren har en av huvudrollerna.

Annons

Vi känner honom främst från tv-serier som "Temptation Island" och "Fråga Olle" i Kanal 5, och för kända ex-flickvänner som Tina Nordlund, Eva Röse och Lena Philipsson. I höst väntar dock en helt ny karriär för Martin Björk.

Den 10 oktober gör han teaterdebut i Ray Cooney-farsen "Funny money" som bearbetats och översatts till svenska av Brasse Brännström och Lars Amble. Martin spelar en godhjärtad men naiv taxichaufför som dras in i en härva där en försvunnen resväska med pengar spelar en av huvudrollerna.

- Jag har alltid haft en dragning åt att stå på scenen, och har gjort det lite grann, men inte i den här skalan. Det har varit mest sketcher, luftgitarr och stand up comedy, säger Martin.

Efter en träff med producenterna och en provläsning fick han rollen, och den 10 oktober är det premiär i Sundsvall.

- Det känns jättebra, även om det är läskigt så klart. Plötsligt får man en massa nya ögon på sig som ska bedöma en, men det får man lägga åt sidan. Det här är en chans jag bara måste ta.

Andra namn i ensemblen är Johannes Brost, Figge Norling, Anna Norberg och Roland Nordqvist som blivit "Telia-pappan" med hela svenska folket genom reklamfilmerna i tv.

Är det här början på en ny karriär?

- Jag älskar kicken av att stå inför en publik. Jag kommer nog inte hamna på Dramaten, men vem vet, de kanske ringer någon dag och vill att jag ska spela ett träd eller något.

"Pengarna eller livet" spelas en månad i Sundsvall och går sedan ut på turné till orter som Umeå, Borås, Östersund, Gävle, Skellefteå, Skövde, Västerås, Nyköping, Göteborg, Norrköping och Linköping, där det blir final i maj 2009.

Malin Dahlberg/TT Spektra

Fakta: Martin Björk

Ålder: 36 år.

Bor: Östermalm, Stockholm.

Yrke: Programledare, komiker och skådespelare.

Aktuell: I farsen "Pengarna eller livet" som har premiär i Sundsvall 10 oktober, och med nya avsnitt av "Fråga Olle" i kanal 5 i höst.

Mer läsning

Annons