Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattklubben Silk tar ny form

Silk inviger sin nyrenoverade bar som gjorts om i rokokostil. Dess­utom är Levent Özdemir tillbaka som nattklubbsägare.

Annons
Levent och Bobo jobbar för fullt med den nya inredningen på Silk.

Levent Özdemir är ett känt namn i Västerås krogliv. Han har bland annat drivit Konrad och Sjökrogen, men i augusti förra året sålde han sina delar i företagen för att helt lämna Västerås och dess nattliv. I stället åkte han till Turkiet och köpte ett hotell i Bodrum.

- Hotellet har gått jättebra, det är verkligen jättekul! berättar Levent Özdemir.

På vinterhalvåret, då högsäsongen för hotellet är över, kommer han tillbaka till Sverige. Och det tog bara drygt ett år innan suget efter nattlivet i Västerås kom tillbaka. Sedan den första november är han en av delägarna till Silk.

- Jag kände att jag inte riktigt hade gjort allt, utan att jag hade mer att ge. Så jag frågade mina kompanjoner på Silk. Jag var delägare här 2004 också, säger Levent.

Levent kommer fortfarande att driva sitt hotell i Turkiet, men just nu ligger allt fokus på nattklubben Silk.

- Jag har saknat pulsen, stämningen, draget och hela nattklubbskonceptet. Det var bra att få ett avbrott, men det är verkligen en glädje att jobba i den här branschen, förklarar han.

Men att Levent gått in som ägare tillsammans med Johan Myhr, Bobo Resid och

Anders Johansson på Silk är inte den enda nyheten från nattklubben. Även Johan Eriksson är ny delägare, och i helgen är det premiär för Rock K-baren.

- Det är en bar i rokokostil, vi har varit runt på olika auktioner och hos antikhandlare och handlat möbler, berättar Levent.

- Den här stilen finns inte någon annanstans i stan, det är elegant men ändå mysigt.

Under fredagskvällen kommer det att bjudas på överraskningar, en trubadur som värmer upp och bakom skivspelarna står Dj Conny, känd från Extremes.

- Det är gammal rokokostil även på vår dj, skrattar Levent.

På lördag kväll gör Levent själv comeback som dj och dessutom blir det liveuppträdande av DeDe och Pras, känd från Fugees.

- I fortsättningen, i och med Rock K-baren, ska vi på Silk försöka ha olika arrangemang och artister för att locka en lite mognare publik, vi vill nå en bredare målgrupp, säger Levent.

Finns det något negativt med nattklubbsbranschen som du kommit på

efter att ha varit borta ett tag?

- Egentligen inte, då skulle jag aldrig ha kommit tillbaka. Men den svenska alkoholkulturen är väl något. Utomlands är folk också fulla och glada, men det spårar väldigt sällan ur och blir bråk. Man måste ha större koll på sina gäster här, så jag är glad över de lagar och regler som faktiskt finns i Sverige ¿ de behövs.

Så du efterlyser inte tillstånd om längre öppettider på krogarna?

- Nej, jag tycker det är bra som det är. Jag har erfarenhet av längre öppettider än klockan två, och det enda som händer är att folk kommer till krogen senare, svarar Levent.

Nu är ni fem erfarna karlar som driver Silk tillsammans, är det svårt att hålla sams?

- Vi brukar köra sten, sax och påse. Om vi skulle slåss om saken så skulle Bobo alltid vinna och det skulle inte vara kul! skojar Levent Özdemir.

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons