Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Spåret-domaren Fredrik Lindström till Västerås: "Försöka tala dialekten"

Fredrik Lindström vill ha samkväm med publiken i höst. Flera svenska städer får besök av språkvetaren och programledaren och hans föreställning. 
– Jag älskar att komma ut i Sverige och hänga på de lokala ställena och försöka tala den lokala dialekten, säger Lindström.

Annons

GILLA VLT NÖJE PÅ FACEBOOK!  Vill du ha senaste nytt om Västerås krogliv? Senaste nytt om lokal musik? Senaste nytt om stora artister som kommer till Västerås? Då ska du gilla VLT Nöje. 

Fredrik Lindström, domare i

Fredrik Lindströms föreställning "Samkväm – Slumpad underhållning med Fredrik Lindström" hade premiär i höstas, då på Scalateatern i Stockholm. Utan varken manus eller medspelare slumpade han fram ämnen från ett stort hjul, och varje föreställning blev unik.

– Det har varit väldigt lyckat hittills och varje kväll blir ganska olika. Det är roligt att se att många i publiken kommer flera gånger, säger han.

LÄS ÄVEN: Bildextra: Fridlyst ”sprängde” förväntningarna i konserthuset

När han nu tar showen ut i landet behåller han konceptet, men justerar vissa detaljer.

– Föreställningen har ändrats lite, bland annat har jag bytt ut vissa ämnen och lagt till fler moment. Det kan bli ändringar samma dag om det kommer något bra dagsaktuellt ämne som jag vill prata om, säger han.

LÄS ÄVEN: Hett USA-band och Ane Brun – här är veckans nöjesevenemang i Västerås

I nuläget är det klart att Göteborg, Västerås, Lund, Linköping, Gävle och Örebro får besök av Lindström – som ser fram emot att ta "Samkväm" ut i landet.

– Jag älskar att komma ut i Sverige och hänga på de lokala ställena och försöka tala den lokala dialekten, säger han.

Sara Haldert/TT

Turnédatum:

25/9 Göteborg

26/9 Västerås

27/9 Örebro

28/9 Linköping

4/10 Lund

25/10 Gävle

Mer läsning

Annons