Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv överraskning

Smakfull inredning och smakrika rätter - en kombination som gör att man gärna återkommer. Många gäster även en vardagskväll talar också sitt tydliga språk.

Annons

Efter en hel säsongs testätande på restauranger i Västerås, byttes äntligen missmodet över alla

tregaffelrestauranger vi bevistat, till en glad överraskning.

Måltiden inleddes med fyra val ur tapasmenyn, som om de utökades mycket väl kan utgöra en komplett måltid med lämplig dryck, även med tanke på det förhållandevis ganska höga priset på flera av smårätterna. Trevligt och avslappnande att plocka bland godsakerna i de små fyrkantiga skålarna.

Tre skivor vitlöksbröd (32 kr), saftigt och aromatiskt välsmakande och doftande av vitlökssmöret. Fyra heta jätteräkor (62 kr), möra och i en mycket god marinad med vitlök och chili. En skiva Manchego ost (vällagrad hårdost av parmesantyp) med några olika sorters oliver och en rejäl skiva serrano-skinka

(50 kr), gav en fin brytning till vitlök och chili i övriga småplocket. En skål med fyra spanska köttbullar i en mustig och inte allför het tomatsås (52 kr) smakade mer, men nu väntade ju även en varmrätt.

Kycklingfilén (170 g, 169 kr) kändes verkligen nygrillad, var varm vid serveringen, saftig, välkryddad och hade "äkta" grillränder på båda sidor. Till filéen valdes pepparsås som visade sig vara god i sammanhanget, kryddstark utan att kännas för het.

Ryggbiff (170 g, 185 kr) var saftig, rykande het och perfekt genomgrillad, precis efter önskemål. Bearnaisesås valdes till,

fyllig och god till biffen.

Till varmrätterna valdes genomgåeende potatisgratäng, varm, smakrik, med en aning vitlök och gräddlen i konsistensen.

Desserten vitchokladmousse (62 kr) var en dröm och denna sanndröm var dessutom inte snålt tilltagen, som ofta är fallen på många restauranger, som tycks anse att pyttesmå desserter är lika med elegant. Dessertglaset var bottnat med ett rikt lager hallonsylt med hela bär. Ovanpå ett tjockt lager av den vita chokladmoussen, som var fluffig men fast och smälte i munnen. Allt toppat med frasig, knaprig nötkaramell.

Spansk cheesecake med lime, med en klick brandytryffel, melonkulor med strimlor av myntablad (65 kr). Syrligt god och fräscht med melonkulorna till. Brandyn i tryffeln var dock inte märkbar.

Atmosfären på Tabazco är avslappnande. Trots ganska många gäster denna vardagskväll, är sorlet eller musiken från högtalarna inte störande. Lokalen är indelad i sektioner, som till viss del är avskilda med tunna trådgardiner, allt hänger stilmässigt ihop. Bruna toner dominerar på (skinnklädda) stolar, bord och vissa väggar, lite touche av 50-tal utan att kännas påträngande retro.

Även om vi inte är rökare, så måste det påpekas att Tabazco ger rökare en ovanligt fin miljö att utöva sin last i. Rummet är inrett med samma möbler som i övriga restaurangen, med ljus på borden och glasfönster mot matsalen. Ventilationen är tydligen bra, inte minsta röklukt kändes från rummet.

Betjäningen var godkänd, men någon muntlig presentation av menyns rätter gavs inte i samband med beställningen.

Garderob finns - obemannad denna kväll. Ytterkläder kan också hängas över stolsryggen. I den inre delen av lokalen, där det är fåtöljer och skinnpuffar, är det svårare att hänga kläderna.

En mycket lyckad måltid i en behaglig atmosfär.

Mer läsning

Annons