Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken får välja själv

Kärlek eller förakt - ni bestämmer. På föreställningen Hasse och Richie får publiken själv välja hur den blir bemött.

Annons
Mångsidig. Rikard Svensson har stått på Dramatens scen men i kväll sjunger och skämtar han på Sigurdsgatan 25.

Hasse och Richie är en "komisk musiktragedi" som har premiär på Sigurdsgatan 25 i kväll. Bakom både text och musik står skådespelaren Rikard Svensson, som delar scen med skådespelarkollegan Hassan Jafari och musikerna Per Hellgren och Cia Hedmark på bas respektive flöjt.

-Det är en musik- och berättarshow med filosofiska spörsmål. Vi börjar med att fråga publiken om de vill ha, kärlek eller förakt och sedan anpassar vi föreställningen efter det. Det är roligast med förakt förstås. Det är inte alla som är vana vid att bli utskällda som publik, säger Rikard Svensson.

I Hasse och Richie får publiken stifta bekantskap med komiska figurer som poeten Ken och porrstjärnan Bob, men enligt Rikard Svensson är det musiken som spelar huvudrollen.

-Det är låtar med blues och visrock, med mellansnack. Det blir one-liners, stand-up-inslag och improvisation med publiken. Det är en föreställning som är svår att sätta en etikett på.

Västeråspubliken kanske känner igen

Rikard Svensson från föreställningar som En sommardag och När änglar faller längre ner än botten, som båda har varit på besök. Båda seriösa pjäser med tunga ämnen, varav den senare framförts på flera svenska fängelser. Den här gången är det annorlunda. Hasse och Richie är en komedi för en krogpublik och det tycker Rikard Svensson känns skönt.

-Jag har gjort så mycket drama för knäpptyst publik nu så det ska bli roligt med komedi. Det är en skön krogshow som man kan känna sig glad av när man går därifrån, säger han.

Björn Berglund

Mer läsning

Annons