Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang utan finess

Det finns restauranger som håller sig till ett utvalt koncept. Sportbar, italienskt, thailändskt, grekiskt eller libanesiskt. 2 rum och kök har valt bort konceptidén. I stället försöker man satsa på en meny som västeråsarna ska lockas av – plankstek, Toast Skagen, sniglar och pizza. Men trots tappra försök verkar matsalen stå mest öde och tom under kvällstid.

Annons

Det är lite vemodigt att sitta i den glest befolkade matsalen. Miljön är trivsam, om än åt det kitschiga hållet, och personalen är trevlig och vill att vi ska trivas. Maten kommer in utan att vi behöver vänta länge och borden är trevligt och enkelt uppdukade. Men känslan av ett mysigt restaurangbesök vill inte riktigt infinna sig.

Förrätterna är hämtade från bland annat Frankrike, Grekland, Italien och Sverige – gratinerade sniglar, grekisk ostvårrulle, bruschetta med parmaskinka och Toast Skagen. Dessutom finns en gräddig hummersoppa som visade sig vara en riktigt smarrig förrätt. Den serveras med uppvispad grädde och är både krämig och ordentligt varm när den kommer in till bordet.

Vi testade även gratinerade sniglar och bruschetta Parma, men ingen av dessa förrätter imponerade. Gott men inte mer, varken vad gäller smak eller utseende.

Utöver pasta, täljstensbiff och pizza finns tre fiskrätter och ett flertal kötträtter. Krogkollen provade smörstekt gösfilé med kantarellsås, fläskfilé med brynta kantareller, grönsaker och rosépepparsky och marinerade lammracks med charlottenlök.

Den smörstekta gösfilén med kantarellsås visade sig vara en smaklös anrättning utan karaktär. Lammracksen var välgrillade, sega och ganska trista. Ingen av dessa varmrätter hade något tillbehör som stack ut. Några kantareller och champinjoner till gösen, samma tillbehör till fläskfilén och någon enstaka charlottenlök till lammet är inte mycket att skryta med.

Varmrätterna imponerade inte. Tråkigast med dessa var dels att de serverades på kalla tallrikar och dels att alla tre varmrätter innehöll samma garnityr, stekta paprikastrimlor. Tre så olika varmrätter som fläskfilé, lamm och gös borde skilja sig mycket mer än bara till namnet.

Kvällens överraskning, och absolut godaste rätt var en dessert. Kul, det är inte ofta en dessert kan överraska. Libanesiska Katajef, friterade valnötsfyllda små crêpes med vaniljglass och sirap, visade sig vara en helt underbar liten dessert.

Övriga desserter fick omdömet knappt godkänt. Sorbeterna i ”tre sorters sorbet med passionsås” smakade visserligen hemlagat men var söta och riktigt sliskiga. Glassen med varm hjortronsylt var helt okej men inte mycket mer.

Anledningen till att det är halvtomt på restaurangen kanske handlar om priset. Två hundra kronor och mer för varmrätterna som serverades är för dyrt och då spelar det ingen roll hur mycket personalen i köket och matsalen än anstränger sig.

Spans betyg: atmosfär 3/5 förrätt 3/5 varmrätt 4/10 dessert 3/5 betjäning 3/5

Toakollen

Toaletterna ligger i en korridor lite avsides. Snygga och rymliga men, den kvällen krogkollen var på besök, lite småskitiga och utan papper att torka händerna på.

Tre av fem dasslock

Meny:

5 förrätter 89–91 kronor

3 pastarätter 120–145 kronor

3 fiskrätter 179–210 kronor

7 kötträtter 189–240 kronor

14 pizzor 70–130 kronor

4 efterrätter 65–79 kronor

1 gaffel = 1–10 p

2 gafflar = 11–17 p

3 gafflar = 18–22 p

4 gafflar = 23–27 p

5 gafflar = 28–30 p

Summa:16

Mer läsning

Annons