Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ring snuten - Looptroop är i huset!

DVSG firade tio år. Vad kan då vara mer lämpligt än ett födelsekalas på Konrad? Ingenting, visade det sig.

Annons
Loop troop på Konrad.

Året lider mot sitt slut. För majoriteten bjöd annandagen på juldagsbaksmälla, mellandagsrea och minusgrader. För den lyckligt lottade: Looptroop Rockers. Den gamla ligan samlades och tillhörde du rätt generation blev det en kväll i nostalgins tecken. Om inte så vem bryr sig. Det är aldrig för sent att välja rätt väg.

Utanför Konrad verkade kön aldrig bli kortare trots att lokalen fylldes på. När truppen äntrade scenen lite efter midnatt blev Västerås plötsligt en plats fylld av färg. Rabatter började blomstra trots decembervädret och polishusets fasad antog i nittio minuter en nyans av rosa. De blyga släppte ölen de tryckte mot bröstet för att lyda orden: händerna i luften. Resten är egentligen historia.

För en resa i historien blev det. Från klassiker som Long arm of the law och Looking for love till Naïve och skållheta nyheten Lullaby to myself. Sistnämna exklusivt för hemmapubliken.

Cosmic tittade in på ett hörn och ingen tvekade en sekund på att Looptroop är och förblir betongens ohotade kungar.

Det var en bred publik som samlades och hoppade så högt tillsammans att de överdimensionerade julgranskulorna i taket på Konrad nästan ramlade i golvet. Baggypants, rockerstight eller kortkort. Alla kramades. Så sant som det är sagt är årets julklapp en upplevelse - för Västerås kom den bara två dagar för sent.

ERIK UVHAGEN

Mer läsning

Annons