Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligt men kort

Det går fort när man har roligt. Närmare bestämt tar det nittio minuter för nio komiker att avverka Big Comedy.

Annons
Big Comedy gästade Konserthuset.

Big Comedy 2008

Konserthuset

Medverkande: Lennie Norman, Magnus Härenstam, Anna-Lena Brundin, André Wickström med flera

Torsdag

Varje komiker har tio minuter på sig att dra ner så många skratt som möjligt. Fördelen är att det aldrig hinner bli långtråkigt. Nackdelen är att komikerna aldrig hinner bygga upp en stämning tillsammans med publiken. Det är korta och säkra skämt som gäller.

Ibland känns det nästan som ett tv-program. Jag sitter och väntar på att någon ska be publiken att fatta mentometerknapparna för att rösta fram sin favorit.

Det är genomgående hög kvalitet. Komikerrävar som Lennie Norman och Anna-Lena Brundin visar att de fortfarande kan och den yngre generationen med Marika Carlsson och Magnus Betnér i spetsen bidrar med något smutsigare skämt.

Just stenansiktet Magnus Betnér klarar inte riktigt av tidspressen. Det behövs mer utrymme för att hans bittra humor ska fungera. En annan Magnus, nämligen Härenstam, inleder med ett glatt "Hejsan hejsan" och sedan går resten av bara farten.

Efter ett tag framträder ändå ett slags mönster. Svenska komiker envisas med att skämta om Antikrundan, tonåringar och små hundar. Lite nytt, lite mer "outside the box" vore inte helt fel.

Vem var då roligast?

Ja, flest skratt får utan tvivel Lennie Norman om nu rolighet kan mätas i antal skratt. Fast allra skojigast är nog David Batra om jag får bestämma. Hans hurtfriska cynismer träffar rätt varje gång.

Staffan Andersson

Mer läsning

Annons