Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigurdsgatan 25 expanderar

Sigurdsgatan 25 växer i nya lokaler och blir minst dubbelt så stort.
- Det ska bli ett musikens hus, säger Björn Carlsson, nöjesarrangör.

Annons
Något att växa i. Björn Carlsson, Tomas Bjernedal och Nicklas Sandström tar en paus i fixandet i Sigurdsgatan 25:s nya lokaler.

Prisma musik, med Björn Carlsson och Tomas Bjernedal i spetsen har tagit över Teaterns lokaler vid Sigurdsgatan 25. De nya lokalerna som ligger i anslutning till de gamla ska rymma ännu flera konserter och allsköns musikverksamhet.

Meningen är att de nya scenerna ska rymma konserter och arrangemang som kanske inte riktigt fyller gamla Sigurdsgatan.

- Det är så många gånger vi sagt att man borde ha två fredagar och lördagar varje vecka. Nu har vi det, säger Björn Carlsson när han och Tomas Bjernedal visar runt i de nya utrymmena.

Och det är inget litet nyförvärv de har gjort. Två konsertlokaler med plats för 150 personer vardera, en studio, utrymme för konstutställningar och lokaler där klubbarrangörer kan hålla till. Scener och barer ska byggas, alkoholtillstånd sökas och utrustning köpas, men den 14 mars är allt förhoppningsvis färdigställt då bandet Franke får äran att inviga.

Att ta över teaterns lokaler var ett hastigt beslut. När Björn Carlsson och Tomas Bjernedal hörde talas om att Teater Västmanland skulle flytta ut slog de till direkt.

- För oss går allting fort. Vi bestämde oss i december, la ett skambud till hyresvärden och flyttade in vid årsskiftet, säger Björn Carlsson.

Men det ser dyrt ut det här, har ni verkligen råd att satsa så hårt?

- Allt vi gör är ett ekonomiskt vågspel och utan publik har vi inga intäkter. Men det finns ett jättesug efter lokala band och jag tror att det här kommer gå bra.

Björn Berglund

Mer läsning

Annons