Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sim-Sa-Labero!

Hur mycket trollkonster kan han få till? Tänker jag som sett Joe Labero tre, fyra gånger nu. Men väl inne i Konserthusets stora sal blir jag positivt överraskad.

Annons
Upprepar sig. Joe Labero är skicklig på det han gör, men har man sett honom förr är det lätt att känna igen sig i Invited to Labero.

Vad: Invited to Labero

När: onsdag kväll, visas även torsdag

Var: Konserthuset

Temat är inte glammigt och amerikansk den här gången utan asiatiskt, lite medeltidsinfluerat. En tjej med kåpa sjunger medan några andra, också klädda i kåpa, pusslar i hop en mundering i luften, och sim sala bim så dyker Joe Labero upp från ingen stans. Än så länge är jag lika impaonerad som första gången jag såg magikern Lars Bengt Roland Johansson, som han ju heter på riktigt. Joe Labero är så där härligt osvensk, han är divig, macho, och nästan lite självgod. Men hans karaktärsdrag gör också att han har satt ribban för sig själv som underhållare. Och allt eftersom showen går märks tyvärr att han inte kan leva upp till det han utlovat med sin kaxiga attityd. Många av hans hokus pokus-nummer har jag redan sett under de tidigare shower han turnerat med. Och inte nog med det de torra skämten han gärna spottar ur sig är fortfarande desamma, nu som då. Sammalika, bara förpackat i ett annat tema med annan musik, andra söta assistent-flickor, annan kostym och scenrekvesita. Det trollas fram duvor, han gör korttricket, han gör hundralappen-blir-till-femhundralapp-tricket, han får sin assisten att sväva i luften med bara en kvast i armhålan och han gör rep-tricket, same procedure as last time. Och gången innan dess. Synd. För när han gör nya trick så är showen spännande för ett kontollfreak som jag, plötsligt fångar han mitt intresse igen och jag blir så där irriterat frustrerad och vill veta hur han gör. Jag tror helt enkelt att Joe Labero behöver mer konkurrens i Sverige än Tobbe Trollkarl.

Nergiz Nora Ackblad

021 19 98 33

[email protected]

Mer läsning

Annons