Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjönära bistro med enkel meny

Bistro Nova på Lillåudden i Västerås är en mysig liten bistro i en riktigt Mälarnära miljö. Här är trivsamt men lite folktomt. Maten är god men utbudet är ganska smalt, både vad gäller mat och dryck, och den goda servicen lyser med sin frånvaro.

Annons

Bistron ligger inne i bostadskvarteret och är kanske lite svår att hitta till om man inte känner till den. Men när man väl är här möts man av en ombonad miljö och en av Västerås mest sjönära verandor.

Inredningen känns mer modern än klassiskt bistroaktig – ljust och öppet med soffor, stora lampor och lite vardagsrums-look.

Menyn är ganska enkel. Förutom pizzor erbjuder man tre små förrätter, tre varmrätter, en hamburgertallrik och några varianter av pasta samt tre olika desserter.

Samtliga rätter Krogkollen testar är goda men inte så finessiga och flera av rätterna känns väldigt halvfabrikatsaktiga.

Förrättsutbudet består av en soppa, en Skagentoast samt vitlöksbröd. Toasten är ganska liten och innehåller blandade skaldjur och serveras utan den obligatoriska löjrommen.

Soppan – sparrissoppa med krutonger och cherrytomater – är riktigt god och går att få som både halv- eller helportion.

Den godaste förrätten är vitlöksbrödet som för en gångs skull smakar vitlök. Det serveras dessutom ihop med en krämig och god tzatziki.

Varmrätterna är goda men inte så märkvärdiga. Det är ganska små portioner, förutom pastan som kommer in i en jättetallrik.

Rödtungafilén serveras med sauterade rotfrukter och en krämig pepparrotshollandaise. Det är en ganska liten portion som det är tveksamt om man blir mätt på om man inte äter förrätt. Dessutom känns det lite tomt med bara lite rotsaker som tillbehör.

Pastan kommer som sagt in i en jätteportion. Oxfilé- pastan ska enligt menyn vara oxfilé i gräddig tomatsås men den består långt mer av tomater än av grädde och är därför inte det minsta ”gräddig”.

Övriga varmrätter får godkänt men det är lite små portioner. Det är gott och balanserat smaksatt.

Vill man ha dessert finns det tre alternativ – en tryffel, en tiramisu och en tartlett med citronmaräng. Ingen av desserterna imponerar.

Tiramisun smakar för mycket kaffe och citron- marängtartletten känns som nåt som bara plockats fram ur frysen.

Servicen är långt ifrån den bästa, man verkar inte vara helt inkörd på det här med att serva gäster, men det är ändå trivsamt att spendera en kväll på bistron.

Kanske tack vare den galanta utsikten, kanske tack vare den helt okomplicerade à la carten eller kanske tack vare den mysiga stämningen som råder mellan borden?

Läs fler krogkollar här:

En kvarterskrog med inslag av lyx

Krogkollen totalsågar Strike

På berget blir man väl omhändertagen

Prisläget på Bistro Nova

Förrätter:

69–109 kronor

Varmrätter:

85–289 kronor

Efterrätter:

21–89 kronor

Mer läsning

Annons