Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skakad eller rörd - Span testar Martinidrinkar

Shaken, not stirred - James Bond älskar sin Martini. Men det finns fler Martinivarianter att välja på än en "drya" som skakad eller rörd. Span har testat.

Annons
Bondigt hantverk. Mikael Bandricksson, bartender på Bill & Bob, är en hejare på Martini.

Mikael Bandricksson, bartender på Bill Bob, gjorde fem olika Martinidrinkar som Span testat.

- Det är drinkar som alla kan göra hemma, inget avancerat som kräver att man har en hel bar hemma, säger Mikael.

- De är många som har Martini hemma och det här är lite tips på hur man enkelt kan använta Martini.

Det är Span som har döpt drinkarna.

From Russia With Love

Så här gör du: Fyll ett longdrinkglas med is, pressa i två apelsinklyftor, häll i 6 cl Martini Bianco och fyll sedan upp med Russian mix. Garnera med ett par apelsinklyftor.

Spans kommentarer: Läskande, frisk och lite somrig. Harmlös men väldigt god. Det här är något som jag tror att alla gillar. Väldigt god och syrlig!

Goldfinger

Så här gör du: Fyll ett longdrinkglas med is, pressa i två apelsinklyftor, häl i 6 cl Martini Rosso och fyll upp med Fanta. Rör om försiktigt och garnera med till exempel en apelsinklyfta och ett ananasblad.

Spans kommentarer: Drinkar med fanta i funkar inte för mig, det känns som sådant som man blandar ut hembränt med. Väldigt söt. Den är smakar lite jul. Nej, ingen favorit.

May Day

Så här gör du: Fyll ett longdrinkglas med is, pressa i ett par citronklyftor, häll i 6 cl Martini rosso och toppa med Cola och Sprite. Garnera med en apelsinklyfta och lite rivet apelsinskal.

Spans kommentarer: Mmm, det påminner om iste! Smakar lite mer alkohol, väldigt god smakkombination. Det blir en mycket fräshare drink när man har blandat ut Colan med Sprite. Kryddig och söt.

Moneypenny

Så här gör du: Skaka is, ett par pressade apelsinklyftor, tranbärsjuice och Martini Bianco. Häll upp blandningen i ett stort vinglas och toppa med Russian Mix. Garnera med rivet apelsinskal.

Spans kommentarer: Nej, det här funkar inte för mig! Alldeles för sött, det påminner om Cosmopolitan. Jag tycker den var trevlig och jättegod. För sliskig. Helt okej.

Dry Martini - stirred

Så här gör du: Ta ett iskallt cocktailglas, dra en citronklyfta runt kanten. Häll i lite Martini

Extra dry och 6 cl Bombay Saphire gin. Rör försiktigt och lägg i en tandpetare med två oliver. Skölj oliverna innan de läggs i drinken så att olivsmaken inte hamnar i drinken.

Spans kommentarer: Åh, det här är fina grejer! Gott, sofistikerat och lyxigt. Fancy och väldigt gott, helt enkelt. Det är ett genidrag att marinera oliver i gin och Martini, även oliverna är jättegoda.

Dry Martini - shaken

Så här gör du: Ta ett iskallt cocktailglas, dra en citronklyfta runt kanten. Skaka lite Martini

Extra dry och 6 cl

Bombay Saphire gin tillsammans med is. Lägg i en tandpetare med två oliver. Skölj oliverna innan de läggs i drinken så att olivsmaken inte hamnar i drinken.

Spans kommentarer: Man känner verkligen skillnaden på skakad och rörd Dry Martini. Ja, och det är enkelt att förstå att den här drinken ska röras - inte skakas. Det ligger liksom pyttesmå isbitar för att den skakats med is, och det förstör smaken. Den blir grumlig, den är kallare men har mindre smak.

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons