Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart smäller det: Mi från Västerås laddar inför finalen i Miss World Sweden

Mi de Keiser älskar att modella och sjunga. När hon blev uttagen till finalen i Miss World Sweden kände hon att detta var precis vad hon hade väntat på.

Annons

Mi de Keiser ser fram emot söndagens uttagning till Miss World.

Vid castingen för två månader sedan satt förra årets vinnare i tävlingen, Emma Strandberg från Hallstahammar, i juryn. Det blev då klart att två västeråsare, Mi de Keiser och Kajsa Törngren, ställer upp i finalen på Grand Hotel i Stockholm.

Mi de Keiser behärskar tekniken att gå på en runway och catwalk. Hon tycker att det är kul att sminka sig och klä sig fint. Hon känner att hon har förberett sig inför tävlingen under nästan hela livet.

På söndag smäller det.

– Klänning har jag redan bestämt, men jag har förberett mig på vilka frågor som kan tänkas komma så att jag kan svara, säger Mi de Keiser.

I finalen tävlar 15 kvinnor och 15 män. En Mister Sweden ska också utses. De har haft repetition i Stockholm vid ett tillfälle och kommer att öva även på söndag morgon. Mi de Keiser känner sig trygg.

– Det ska bli jätteroligt helt enkelt! Jag tror på mig själv, men vinner någon annan så blir jag glad ändå.

Finaljuryn kommer att bestå av sju personer och däribland fjolårets vinnare Emma Strandberg. Kriterier som avgör vem av deltagarna som ror hem vinsten är förstås utseendet och personligheten. Man ska också kunna uttrycka sig väl (det som Mi övar sig på) och visa engagemang för andra. Deltagarna ska ägna sig åt välgörenhet i någon form som de väljer själva.

– Jag har tänkt mycket på krigsdrabbade länder, säger Mi.

– Jag skänker pengar till utsatta barn varje månad och valde att engagera mig i Stadsmissionen här i Västerås för att jag ville hjälpa till på nära håll.

Skulle Mi de Keiser vinna finalen så väntar den stora internationella Miss World-tävlingen runt hörnet. Då får hon tävla mot de andra ländernas vinnare. Det skulle vara otroligt spännande, tycker hon.

Med och stöttar Mi på söndag är hennes familj med föräldrar och två storasystrar. Finalen livestreamas på Internet.

Mer om Mi de Keiser:

Ålder: 19 år.

Bor: Råby i Västerås.

Gör: Arbetar som lärarvikarie på Nybyggeskolan. Studerar statsvetenskap på Mälardalens högskola. Engagerar sig ideellt för Stadsmissionen.

Intressen: Modella, sjunga, spela gitarr och piano, studera. Har visat kläder för Punktgallerian, Peak performance och Guts.

Favoritmusik. "Hmm. R&B och soul, tror jag."

Mi de Keiser tycker om vackra kläder och att

Mer läsning

Annons