Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solid blandar och ger

Klubb Solid fyller Plutos terrass med dansglada människor varje onsdag, hela sommaren. Span har frågat en av arrangörerna David "Sulo Hype" Paulsson om receptet för en lyckad klubb.

Annons
Paragon styr kosan mot Västerås och Klubb Solid tillsammans med DJ taro i kväll.

-Det gäller att locka alla typer av människor, alla ska känna sig utvalda men utan att det blir likgiltigt, säger Sulo.

Klubb Solid spelar allt från hiphop och house till reggae och dance hall. Ställen som bara spelar listmusik ger Sulo inte mycket för.

-Klubbar som bara spelar det som ligger på listan just nu blir opersonliga och ingen känner sig speciellt utvald, säger han.

Sulo menar att genrerna är väldigt uppblandade nu för tiden, hiphopen lånar från housen och tvärtom och engelsmännen blandar friskt och kommer på helt nya genrer, det är som en stor "mash" alltihop.

Hur mycket är publikfrieri av det ni spelar och hur mycket är musik ni verkligen gillar?

-Vi kan stå för allt vi spelar, från den hårdaste Bujo Banton-låten till den senaste med Rhianna.

På onsdag gästas Klubb Solid av Dj Taro och Paragon från Stockholm.

-Dj Taro har spelat länge och mycket och är väldigt bred. Han har spelat på de smörigaste r'n'b-ställena och de hårdaste hiphop-klubbarna. Paragon har precis släppt nytt och har också hängt med länge och är en rappare som förtjänar mer uppmärksamhet än vad han får, säger Sulo.

Det enda svåra med klubben är egentligen att hitta djs som spelar den breda mix av musik som är Klubb Solids kännetecken.

-Många bra djs spelar bara hiphop eller bara reggae, men till exempel Dj Large som kommer tillbaka om några veckor är väldigt mångsidig och det gillar vi, avslutar Sulo.

Erik Sidung

Mer läsning

Annons