Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Span testar glögg

Spans testpatrull har testat glögg med olika smaksättningar och från olika märken.

Annons
Varje år dricks det tusentals liter glögg kring jul. Så se till att du får tag på den godaste.

Eftersom det var ett blindtest var det svårt för testarna att klura ut vad det var för glögg de smakade - vilket gjorde resultatet väldigt spännande. Till exempel var det ingen i panelen som kände av någon som helst smak av blåbär i årets nyhet på glögghyllan, Blossas blåbärsglögg.

Lucia Choklad Starkvinsglögg

Systembolagets beskrivning: Mycket söt glögg med inslag av choklad, kola, torkad frukt, kryddpeppar och apelsin.

Alkoholhalt: 15%

Pris: 69 kronor

Spans blinda kommentarer: Doftar väldigt gott, lite träigt. Doftar ljuvligt. Den är rund och god i smaken. Rustik smak. Jättegod, smakar mandel. Behaglig alkoholsmak, den tar liksom inte över. God, väldigt fin glögg. Smakar det inte lite kakao? Jo, kanske lite. En glögg med klass. Jo, den är liksom björnfäll och brasa - lyxig.

Dufvenkrooks Special, spetsad med whisky

Systembolagets beskrivning: Mycket söt, kryddig glögg med ton av whisky, inslag av apelsinskal, kardemumma, ingefära och

vanilj.

Alkoholhalt: 20% Pris: 79 kronor

Spans blinda kommentarer: Doftar starkt, nästan som rengöringsmedel. Doftar lite whisky. Fy, det är verkligen svinstarkt! Ja, det smakar inte som whisky, som det doftade. Det här är för sjörövare! Smakar bara sockerlag och sprit. Tycker den är helt okej. För spritig. Den smakar inte glögg. Det värmer

i kistan. Det här är lite långt i från glögg, eftersmaken håller däremot i länge och är lite glöggig.

Blossa 08, Blåbär

Systembolagets beskrivning: Söt, aningen kärv smak med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbär.

Alkoholhalt: 15% Pris: 79 kronor

Spans blinda kommentarer: Doftar sött, men inte så mycket. Smakar jul, men inte så fancy. Smakar som en bra standard-glögg, inget mer. Lite syrlig. Smakar som klassisk glögg men med lite för lite kryddning. Ja, den är för mild i glöggsmaken. Smakar nästan som varmt rödvin. Bra eftersmak. Det här är en bra bandyglögg!

Blossa, starkvinsglögg

Systembolagets beskrivning: Mycket söt, kryddig smak med inslag av dadlar, krydd-nejlika och ingefära.

Alkoholhalt: 15% Pris: 64 kronor

Spans blinda kommentarer: Doftar inte så mycket. Den smakar helt okej. Den är inte så fyllig, man skulle vilja att den smakade lite mer glögg och mindre alkohol. Jag tycker inte heller den smakar så mycket. God men lite blaskig. Rätt så god men jag skulle vilja att den var lite kryddigare.

Tindra, starkvinsglögg

Systembolagets beskrivning: Söt, kryddig, aningen kärv smak med inslag av russin,

kardemumma och mandel.

Alkoholhalt: 14,5% Pris: 59 kronor

Spans blinda kommentarer: Doftar lite jäst. Jag tycker den doftar för lite. Den smakar lite surt. Smaken är väldigt diskret. Den är inte så mustig. Blaskigt. Smakar inte så mycket, lite för vattnig. Känns som en light-glögg. I stort sätt ingen eftersmak. Det är inget fel på den, den är bara menlös. Skulle nog, på något

underligt sätt, passa bättre kall.

Dufvenkrooks Amore Hjortron

Systembolagets beskrivning: Söt, kryddig smak med inslag av passionsfrukt, hjortron, ingefära, kryddnejlika och vanilj.

Alkoholhalt: 20% Pris: 79 kronor

Spans blinda kommentarer: Det doftar glögg men det finns någonting annat i doften också, något lite fruktigare. Doftar gott. Den smakade gott. Den är verkligen stark och spritig. Ja, alkoholsmaken är det som tar upp hela munnen. Mastig. Alldeles för spritig. Söt men inte sockrig. Jag tycker bara att det smakar sött och sprit, inga kontraster i smakerna där emellan. Den smakar lite "likörig". Ja, eller snarare lite "punchig". Den har viss fruktighet, kanske är det hjortron?

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons