Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Span testar (k)räksallader

Man kan ju tycka att räkorna i en räksallad är det viktigaste, men efter att Spans panel blindtestat och bedömt några av stans räksallader är det bara att konstatera: det är svårt att få tag på en sallad med goda räkor i.

Annons
Bara en räksallad får full pott. Vilken? Läs Spans räksallands-test.

Systrarna Eriksson

God dressing och goda räkor

Pris: 68 kronor

Innehåller: Räkor, några kräftstjärtar, pasta, ruccola, röd och grön sallad, tomat, paprika, citronklyfta, gurka, en skiva honungsmelon, tillhörande dressing och bröd.

Kommentarer om innehåll: Den var inte jättesnygg, inte så mycket, tomaten ser väldigt ledsen ut. Det ser trevligt ut med melonen. Hur kan man göra en räksallad utan ägg?

Kommentarer om smak: Salladsbladen är lite beska, pastan var god men den smakar inte så mycket, väldigt goda räkor. Fräscht, räkorna är goda och känns inte som burkräkor. Jag tycker den här räksalled känns lite tråkig. Dressingen är god och passar väldigt bra med räkorna.

Bredbar

Smaklöst och deppigt

Pris: 62 kronor

Innehåller: Räkor, pasta, isbergssallad, ärtor, sparris, en oliv, en liten äggskiva, gurka, paprika, tomat, citronklyfta, bröd och valfri dressing.

Kommentarer om innehåll: Det är en väldigt stor sallad man får men det är ju mest isbergssallad och pasta i den! Det ser ut som om den har stått ett tag. Räkorna ser inte så fräscha ut. Det var en liten äggskiva, och varför en oliv? Salladen är väldigt dåligt skuren. Det ligger ett ögonbrynshår på undersidan av ägget, iiih!

Kommentarer om smak: Stabbiga räkor, usch! Räkorna är vattniga, det smakar inte ens räka. Räkorna är geléaktiga och smaklösa. Vilken deppig sallad, den smakar till och med som att den har stått framme ett tag. Trevligt med ärtor i, jag gillar ärtor. Det här blir svårt att äta.

Coffehouse by George

Många goda räkor

Pris: 65 kronor

Innehåller: Räkor, pasta, färska champinjoner, alfagroddar, citronskiva, gurka, tomat, morot, fefferoni, isberg, rödlök, ruccola, bröd och tillhörande dressing.

Kommentarer om innehåll: Vad mycket fina räkor! Groddarna gör att det ser ut lite som en sörja. Vad mycket man får. Inget ägg?

Kommentarer om smak: Det här är riktiga räkor, jättegoda! Och så många! Schysst och passande dressing. Pastamarinaden var bra. Att det inte finns något ägg är förlåtet- kurden fick sina fefferonis! Jag hittade ett litet ben på en räka- det är väldigt bra i det här sammanhanget och visar att det är kvalitetsräkor.

Chicco

Smakar bara Piffi allkrydda

Pris: 69 kronor

Innehåller: Räkor, en massa kräftstjärtar, pasta, ett halvt ägg, isbergssallad, tomat, gurka, gräslök, marinerade färska champinjoner, citronklyfta, bröd och valfri dressing.

Kommentarer om innehåll: Den ser väldigt annorlunda och spännande ut. Dåligt skuren isbergssallad. Mycket kräftstjärtar är bra men de där små räkorna ser sorgliga ut. Det här ska blir spännde!

Kommentarer om smak: Den här räksalladen lovade mer än vad den gav. Kräftorna var jättegoda men räkorna var hemska. Allt, verkligen allt smakar bara en massa grillkrydda. Ja, eller Piffi allkrydda. Ja, just det! Pastan var okej även om det smakar väldigt mycket krydda. Champinjonerna var vattniga och smakar lite otäckt. Jag tycker champinjonerna var det enda som smakade gott. Det här känns inte som en fräsch räksallad.

Gränden

För mycket salt i pastamarinaden och geléaktiga räkor

Pris: 68 kronor

Innehåller: Mycket räkor, pasta, två ägghalvor, majs, isbergssallad, tomat, gurka, citronklyfta, bröd och valfri dressing.

Kommentarer om innehåll: Det var få ingredienser men mycket räkor. Den ser fräsch ut men lite tråkig.

Kommentarer om smak: Usch, skolmatsalsräkor! Det här var lite för EPA för att kalla sallad. Räkorna är som gelé! Pastan är överkokt och marinaden är jättesalt. Ja, gud vad salt det var! Pastan smakar ju trolldeg med salt på och jag vägrar äta en till räka. de är ju nästan genomskinliga. Ägghalvorna var bäst i den här salladen.

Wayne's Coffe

Räkorna smakar nästan ingenting

Pris: 69 kronor

Innehåller: Räkor, pasta, minimajs, kikärtor, kidneybönor, isbergssallad, ruccola, gröna oliver, paprika, gurka, tomat, citronklyfta, bröd och valfri dressing.

Kommentarer om innehåll: Plus för bönorna och kikärtorna, men inget ägg. Man fick med en väldigt liten burk med dressing.

Kommentarer om smak: Räkorna smakar nästan ingenting. Nej, hade jag haft ögonbindel på mig nu hade jag aldrig kunnat gissa att jag åt en räka. Smakar som att räkorna varit frysta väldigt länge och sedan tinats upp. Urvattnade räkor. Trevligt med bänor och olika grönsaker men pastamarinaden smakar inte så gott. För mycket marinad på pastan.

Mer läsning

Annons