Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Span testar karaoketaxi

Att skråla i taxin på väg till krogen får alltid resan att gå fortare. Varför inte göra det med stil? Spans testpatrull har testat karaoketaxi.

Annons
Flyyyy on the wings of love!

-Vart ska ni? frågar vår chaufför Janne.

Så långt har vi inte planerat, vi vill bara sjunga litegrann. Janne föreslår cruising runt Cityringen och så får det bli. Vi får två trådlösa mikrofoner, Janne laddar med en skiva schlagerklassiker och låttitlarna dyker upp på en halvstor plasmaskärm i taket längst fram. Vi bestämmer oss för Dover Calais, spänner fast säkerhetsbältena och rullar iväg. Det kackiga karaokekompet är faktiskt öronbedövande och när vi klämmer i med "Vi såg på varann å vi närmade oss land..." måste det vara ett brott mot arbetsmiljölagen. Stackars Janne! Dessutom hörs det ordentligt ut och vår ambulerande falsksång blir rejält uttittad av folket på stan.

Till vardags tjänar taxibussen som färdtjänstbuss. Inredningen är med andra ord inte särskilt Pimp my ride. Men ärligt talat är bussen en mera ombonad omgivning än de flesta stationära karaokeställen jag varit på och känslan av dagcenterutflykt är lite mysig.

Här sitter man i båten. Bälteslagen tummar man inte på. Att sjunga karaoke fastspända i prydliga rader känns lite konstigt, men man vänjer sig. Alkohol är dessutom inte aktuellt. Inte på Jannes watch.

Det går in åtta pers i taxibussen. Med två mikrofoner kan man fråga sig hur mycket karaoke ett förfestsällskap som färdas mellan Vallby och Blue Moon Bar verkligen hinner med. Men å andra sidan är det inte särskilt dyrt, vi åker på normal taxa och delat på ett sällskap blir det inte så mycket även om man kryssar omkring ett tag. Taxibolaget heter Taxi Exact och vill man åka karaoketaxi måste man beställa i god tid i förväg. Inget sponant infall med andra ord.

Efter Hallå hela pressen och Fly on the wings of love tröttnar vi på schlagers och börjar ropa önskemål till Janne, som har fullt sjå med att ratta bilen och välja låtar samtidigt. Av någon anledning försöker han hela tiden truga på oss GES När vi gräver guld i USA, utan att någon av oss vill sjunga den. Han måste ändå få en eloge för att han agerar lekledare. Vilken annan taxichaffis skulle göra det?

Jag letar efter några passande bilåkarlåtar. Kanske Drive my Car, Route 66 eller En gammal Amazon, men det närmaste vi kommer är Highway to Hell. Det får bli Should I stay or should I go och sedan ett skrikigt lustmord på 800 grader innan vår musikaliska resa är över. Vi konstaterar att karaoketaxi var riktigt trevligt och ett annorlunda nöje, även om man kanske inte vill göra det varje helg eller om man blir hämtad på flygplatsen.

Björn Berglund

Mer läsning

Annons