Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Span testar: Rosévin

Span kunde inte förstå varför roévin blivit så populärt på senare år. Så vi beslöt oss för att testa några stycken. En del var verkligen så öckliga som vi trott medan andra förvånade. Det är inte så dumt med rosévin, trots allt.

Annons
Vilken återkallar minnen från tonårsfyllan och vilken är underbar?

Hilltop Rosé Merlot (Nyhet)

51 kronor

Beskrivning: Fruktig smak med inslag av röda bär och lingon.

Kommentarer: Doftar fruktigt och gott. Smakar lite hallon. Jättegott! Jag tycker inte att den smakar så mycket. Det här är rosévin för mig. Basic och bra, men inte mer.

Loimer Rosé (Nyhet)

88 kronor

Beskrivning: Torr, bärig, syrlig smak med inslag av röda vinbär och lingon.

Kommentarer: Iiiiihhhh, vad äckligt! Inte gott. Den var för sur. Inte sur utan syrlig! Det är en behaglig syrlighet, jag tycker den är rätt så trevlig. Äh håll käften, den är ju vidrig.

Mulderbosch Rosé

79 kronor

Beskrivning: Torr, fruktig, mycket frisk smak med liten angenäm bitterhet, inslag av mineral, vinbär, örter och blodapelsin.

Kommentarer: Det här smakar mer vin, det gillar jag. Väldigt god eftersmak, det har inte de andra rosévinerna haft. Gott! Ja, faktiskt! Njae, sådär tycker jag. Det känns som ett vuxet rosévin.

Åkesson Oz Rozz Rosé

57 kronor

Beskrivning: Torr, bärig smak med inslag av hallon, svartvinbärsblad och gräs.

Kommentarer: Den smakar ju absolut ingenting! Den är som gjord för en riktig fjortisfylla. Den är väldigt lam i smaken, smakar som Fun light. Lingondryck blandat med aspartan. Livsfarligt! Menlöst.

Domaine de la Sauveuse, Ekologiskt och Kravmärkt (Nyhet)

85 kronor

Beskrivning: Torr, balanserad, bärig smak med inslag av örter, vinbär och mineral.

Kommentarer: Oh, alladeles för surt! Äckligt, rent utsagt! Smakar sura uppstötningar. Det smakar som nåt jag spydde av i stadsparken i Motala 1996. Det smakar billigt och menlöst. Ska man behöva betala för det här? Smakar som nåt jag gjorde i en dunk med polarna när jag var sjutton.

Viña Tondonia Rosado Crianza

159 kronor

Beskrivning: Mogen, harmonisk, oxiderad, kryddig smak med inslag av fat, nötter och torkad frukt.

Kommentarer: Vadå rosé? Den är ju orange och smakar också oranget. Det luktar sprit om den. Badkarlsvarning igen! Den smakar bra med luktar illa. Men herregud, det smakar ju äggröra! Smakar blaskigt dessertvin. Den är ju jättegod! Nej, usch! Vidrig!

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons