Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stans bästa burgartallrik koras

”En hamburgertallrik och en stor stark, tack!” Ett givet val för många på after-worken. Spans testpatrull har provätit klassikern på sex av stans krogar. En sak är klar – det är inte många av köken som tillagar sina hamburgertallrikar med kärlek.

Annons
Span har hittat stans godaste after work-burgare.

På varje krog har vi dessutom bett om att få en doggybag till resterna för att se reaktioner och serviceförmågan på stället.

Bishops Arms SÄMST!

På menyn: Bishops Arms Ostburgare: Bacon, cheddarost, saltgurka, dressing och sallad med pommes.

Pris: 139 kronor

Testpatrullens kommentarer: Innan tallrikarna kommer ut ställer personalen fram bra med tillbehör: Ketchup, HP, Chilisås, Tabasco, salt och peppar. Men när en av oss ber om lite majonnäs läggs tio kronor extra på notan.

Burgaren ger ett blekt intryck när den kommer in, den ser helt enkelt tråkig ut. Köttet är hårt, segt och torrt, det är dessutom både dåligt kryddat och saltat. Det färdigköpta brödet är svampigt och tråkigt. Burgaren har alldeles för lite dressing, och dressingen saknar helt sting. Detsamma gäller osten – den smakar knappt något. Mängden pommes var bra men de är väldigt flottiga och har legat i fritösen för länge.

Vilket bottennapp!

När vi frågar om en doggybag ser servitrisen undrande ut men går ut i köket och hämtar en lämplig låda med lock. Hon kommer tillbaks till bordet och slänger fram den framför oss. Man får alltså plocka i sina matrester från tallriken till matlåda själv! Inte heller en påse att lägga lådan

i erbjöds.

Pitcher’s BÄST SERVICE!

På menyn: John Daly med cheddardressing bacon.

Pris: 118 kronor

Testpatrullens kommentarer: Här får man en rejäl tallrik för pengarna. Brödet är varmt och grillat, helt okej. Köttet har en god smak och är bra kryddat, men är något torrt och hårt. Här låter man cheddardressingen ersätta både dressing och ostskivan – det passar bra till köttet men kunde haft lite starkare cheddarsmak. Till burgaren får vi HP, ketchup, chilisås, salt och peppar. Och vi behöver inte betala något extra för majonnäsen som vi bett om. Det är mycket pommes på tallriken, men tyvärr har de tagits ur fritösen lite för tidigt så de är lite ”mosiga”. Servicen är utomordentligt bra här, och när vi bad om en doggybag var det inga konstigheter – servitören tog med tallriken till köket och kom tillbaks med lådan i en påse att ta med hem. Han skickade dessutom med en extra burk cheddardressing.

HARRYS LÅNG VÄNTAN!

På menyn: Harrys burgare: Nötburgare med cheddarost, bacon, grovt bröd, sallad, tomat, lök och saltgurka. Serveras med pommes frites, bearnaisesås och Harrys tabascodressing.

Pris: 169 kronor

Testpatrullens kommentarer: 169 kronor för en hamburgertallrik är väl saftigt! Speciellt eftersom det tog superlång tid innan vi fick maten och den inte var särskilt välsmakande. För det första får vi nån slags smält mozzarella i stället för cheddarost, i burgaren har de lagt ruccola och det är grovt bröd som omsluter köttet. Herregud, beställer man en hamburgertallrik är man väl inte ute efter en massa nyttigheter?! Köttet har god smak men är lite väl kompakt och hårt, tabascodressingen som lagts på faller inte alla i smaken och hade gjort sig bättre i en skål vid sidan om tillsammans med de andra tillbehören vi fått – barbequesås, HP, ketchup, tabasco, soja och majonnäs, som vi fick betala tio kronor extra för. Det är gott om grönsaker men burgaren har alldeles för många olika smaker och den får inte mer än ett ”okej” sammanfattningsvis. Pommesen hade de däremot lyckats bra med.

När vi bad om en doggybag gick servitrisen ut i köket och la över resterna i en låda, däremot fick man ingen påse att ta lådan i.

Strike BARA OKEJ!

På menyn: Strikes nya ostburgare med pommes vitlökscréme.

Pris: 139 kronor

Testpatrullens kommentarer: Det finns inga tillbehör på bordet, inte ens salt och peppar. När vi ber om ketchup så kommer det in en stor syltburk med ketchup och en sked att ta med – ofräscht!

Vi bad om lite extra majonnäs även här men servitören insisterade att det inte behövdes eftersom burgaren serverades med en vitlökscréme vid sidan av. Crémen var ingen kräm utan snarare en rinnig vitlökssörja, så vi fick tjata igen innan han kom ut med en liten skål ren majonnäs. Som vi däremot inte behövde betala något extra för.

Det är en sparsam hamburgertallrik som kommer in, inte för lite men absolut inte att rekommendera till den vrålhungrige. Burgaren är fylld med sallad, rödlök, lite ost, ruccola och salsa – men ingen saltgurka! Salsan är rökig och lite söt och faller inte nån av hamburgerälskarna i testpatrullen på läppen. Brödet är ett gott, grillat bondbröd och köttet är saftigt och välkryddat. Strikes hamburgertallrik är god, men salsan och vitlöksdressingen smakade inget vidare och pommesen har tagits ur fritösen för tidigt, vilket sänker betyget.

När vi bad om en doggybag gick servitören ut i köket och la över resterna i en låda, som han kom ut med i en påse.

Å BÄST POMMES!

På menyn: Husets Burgare med majonnäs, bacon, tomat och pommes.

Pris: 154 kronor

Testpatrullens kommentarer: Det tar tid innan vi får in burgaren. Brödet är grillad fullkornsfranska som är torrt och glider runt fram och tillbaka över köttet eftersom burgaren har ganska lite fyllning; rödlök, tomat och nån slags röra av majonnäs och ost med väldigt mesig smak. Vid sidan av tallriken finns salladsblad och små tärningar av zucchini (?). Pommesen är riktigt goda, perfekta! Det är en liten köttbit, däremot vällagad, saftig och god. Någon ren majonnäs fanns inte att få, i stället fick vi en liten skål med majonnäs/ost-röran, vilket vi inte behövde betala extra för. Annars var det endast ketchup, salt och peppar som erbjöds som tillbehör till hamburgertallriken.

När vi bad om en doggybag gick servitören ut i köket och la över resterna i en låda, som han kom ut med i en påse.

Bill Bob BÄST BURGARE!

På menyn: Bill Bobs klassiska burgare med sallad, tomat, lök, bea, bacon, ost, gurka och marinerade oliver.

Pris: 139 kronor

Testpatrullens kommentarer: Hamburgaren omsluts av två skivor vit formfranska som grillats perfekt, fyllningen och storleken på köttet gör att burgaren utan problem eller kladd kan ätas med kniv och gaffel. Köttet är mycket välsmakande, det är saftigt med en fin grillyta och alldeles lagom kryddat. Smaken förhöjs med bacon, en god dressing och en skiva ost som smält. Bra smaker och bra komponerat! Vid sidan om burgaren serveras en rejäl skiva saltgurka, svarta och gröna oliver och ett par inlagda vitlöksklyftor. Gott! Det enda missnöjet på denna hamburgertallrik är kryddningen på pommesen – på tok för mycket krydda som dessutom inte är särskilt god.

Till pommesen serverades en bearnaise, ketchup, HP, och en extra skål majonnäs som vi inte behövde betala något extra för.

När vi bad om en doggybag gick servitören ut i köket och la över resterna i en låda, som han kom ut med i en påse.

Sammanställt av : Nora Nergiz Ackblad

Foto: Nora Nergiz Ackblad Kenneth Hudd

Bishops Arms.
Pitcher's.
Harrys.
Strike.
Å.
Bill & Bob.
Annons