Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnglans på Silk

På lördag kväll får Silk storbesök. Det är ingen mindre än Pras från The Fugees som uppträder, tillsammans med den svenska artisten DeDe.

Annons
Hitduo. Världsstjärnan Pras, känd från The Fugees, gästar Västerås i kväll tillsammans med den svenska artisten Denise

Den amerikanska rapparen Pras har främst gjort sig känd som en tredjedel i gruppen The Fugees, tillsammans med Lauryn Hill och Wyclef Jean. Pras har varit med och sålt 50 miljoner skivor och toppat hitlistor världen över. På lördagskvällen står han på nattklubben Silks scen med kollegan DeDe, den svenska sångerskan som slog igenom på 1990-talet.

DeDe, eller Denise Lopez som hon heter, träffade Pras för tolv år sedan då han för första gången var på Sverigebesök med sin dåvarande grupp The Fugees.

- Vi låg på samma skivbolag så vi blev presenterade och klickade direkt som vänner. Redan då frågade Pras mig om att börja samarbeta men jag tackade nej, förra året frågade han mig igen och då tyckte jag att det var rätt tid för ett bra samarbete, berättar DeDe.

Både hon och Pras har engagerat sig mycket i det amerikanska presidentvalet, vars resultat blev precis som de båda hoppats och arbetat för: Barack Obama.

- Det är jättekul, vi är överlyckliga!

I Västerås kommer duon bland annat bjuda på sin hitlåt Turn You On, och det blir även ett par låtar från Pras tid med The Fugees.

- Han ville inte göra det förut, men man märker att publiken vill ha det och man märker även hur stora de har varit, säger DeDe.

Hur är Pras som vän och kollega?

- Han är en fantastisk människa, han är duktig och jag har lärt mig massor av honom.

Kan du avslöja något vi inte visste om stjärnan?

- Han är helnykterist och äter inte kött. Och när han är trött så blir han väldigt tyst, men jag har lärt mig att det inte har något med mig att göra, ha ha! Men när han pratar så är det mycket djupa saker som diskuteras.

Har du någon relation till Västerås?

- Jag har varit där flera gånger och det ska bli kul att komma tillbaka. Sedan är min praktikant från Västerås.

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons