Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora torget fylls av matdelikatesser från hela världen

I mitten av nästa vecka tänds wokar på Stora torget och grillar fylls med tyska korvar och andra internationella matdelikatesser.

Annons

Internationella matmarknaden i city år 2014.

Det är den internationella matmarknaden som är tillbaka i Västerås för att locka matsugna till 30-talet matstånd från 20-talet länder, matstånd som kommer att digna av pasta, oliver, korvar och godis, men även hantverk och blommor i dagarna fyra, från onsdag (10/5) till och med söndag (14/5).

– Då erbjuds mat från hela världen. Mattält kommer att sälja känguruhamburgare, tysk wurst och fantastisk ost och du kan äta på torget vid särskilda matplaster, eller köpa med dig mat hem, säger Maria Fors VD på Västerås Citysamverkan.

– Vi har samarbetat med den här matfestivalen i flera år och den brukar alltid dra mycket folk. Extra roligt är förstås att den sammanfaller med vår årliga Tjejkväll (torsdag 11/5).

– Satsningen på tjejer och kvällsöppet brukar dra jättemycket folk till city. Tjejkvällen ihop med matmarknaden på torget kan nog ge publikrekord. Förra året hade vi 40000 personer under Tjejkvällen. Vi förväntar oss att massor av västeråsare ska gå ner på stan i år.

Mer läsning

Annons