Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmeny i källaren

Strike imponerar återigen på krogkollen. Trots att restaurangen ligger inklämd innanför bowlinghallen bjuder man på en av Västerås bättre krogmiljöer. Här är trivsamt och snyggt inrett, maten är vällagad och servicen är bästa tänkbara.

Annons
Strike.

Redan från start känner man att personalen vill att man ska trivas. Med kunnighet och känsla lotsats vi genom meny och vinlista.

Strikes slimmade meny erbjuder fyra olika förrätter. Bland annat en jordärtkockspannacotta med röding och hummertartar. Den är god och känns genuint hemlagad, panna-cottan är len och passar fint till den lite rustikare tartaren.

Även övriga förrätter överraskar. Skaldjurssoppan är perfekt i konsistensen, dessutom väldigt snyggt serverad med räkorna i sopptallriken och soppan à part – hälldes upp på tallriken vid serveringen. Smaken är ljuvlig och en tryffelolja gör sig påmind utan att alls bli påträngande.

Vid sidan av sotad oxfilé med färskostcreme erbjuder Strike även vitlöksbröd i tre olika varianter. Krogkollen jublar över att äntligen har hittat ett vitlöksbröd som smakar vitlök. Dessutom serveras bröden med en härlig skaldjursblandning och en kryddig aioli.

På varmrättssidan hittar man både kött, fisk och vegetariskt. Här finns även ”Strikes ostburgare”, en rätt som har gått upp tjugo kronor i pris sedan krogkollens förra besök, sänkt restaurangmoms till trots. Men varmrätterna får över lag goda omdömen. Majskycklingen för smak och krämighet av en västerbotten-stuvad potatis och portvinsås, tjälknölen är rustik och smakrik och ackompanjeras av en klarröd gelé av lingon och havtorn.

Havskatten är rödlistad och borde inte alls finnas på menyn. Strike serverar den med en kryddig och god portobellopesto, rostade grönsaker och en grapparisotto. Grapparisotto är tyvärr inget bra påhitt, i krogkollens tycke, grappasmaken blir alltför påträngande.

Kvällens misslyckande är oxfilétournedousen som kommer in välstekt och torr i stället för blodigt som beställt. Tillbehören är ovanligt trista – ”black and white”. Med tanke på att fantasin fått flöda fritt när det gäller andra rätter på à la carten kan man ju fundera över varför man slänger in ett tillbehör som andas 1970-tal.

Gott kaffe och goda desserter avslutar kvällen. Precis som övriga rätter är desserterna väl genomtänkta, goda och snyggt upplagda. Inge-färsbruleen är intressant och serveras med en hemgjord glass med en distinkt smak av kardemumma. Osttallriken består av svensktillverkade dessertostar och portvinskokta russin. Här finns även chokladmoussetårta, hemgjord vaniljglass med varma hjortron och tryfflar. Alla i krogkollen är nöjda med besöket. Maten är riktigt bra på Strike och om servicen finns bara ett att säga – helt suverän!

4 förrätter 59–125 kronor

7 varmrätter 159–299 kronor

5 efterrätter 29–115 kronor

www.strikebowling.se

BETYG Strike

Betyg: 4 av 5 gafflar.

Annons