Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågad Halloween på Hanky

På lördagskvällen är det bara att damma av den där gamla Napoleonkostymen, då firar Västerås enda Burlesque-klubb Hanky Panky ettårs jubileum.

Annons
Uppsvidade. Två besökare och Micke Reuter (till höger) på Hakny Pankys senaste fest.

Varför ordnar ni Hanky Panky?

-I en stad som Västerås behövs den här scenen. På det här stället finns det en sån bra gemenskap och man behöver inte bli full. Det är sällan man ser så mycket glada människor på ett och samma ställe, förutom i Pride-paraden, säger Lotta Johansson som arrangerar Hanky Panky tillsammans med Michael Reuter.

Varför just burlesque?

-Vi gillar att driva med den burleska genren som kan vara väldigt skruvad och det blir ännu roligare att ta in den i en stad som nästan tappar hakan bara man har ett par färgglada strumpbyxor en vardag. Jag såg på nån amerikansk serie i morse där de pratade om att någon gjorde Hanky Panky, alltså bus. Och det är det vi gör, vi busar och driver med allt! Vad passar bättre en det på Halloween?

Eftersom Hanky Panky är en burlesque-klubb måste alla besökare klä ut sig, Lotta ger några tips för den som velar över klädvalet.

-Det finns massor av spejsade kläder i vanliga butiker. Man kan sätta på sig något som man vill ha men aldrig vågar eller får användning för, typ en galaklänning. Men sen kan man ju gå och kolla på Myrorna, det ska jag nog göra.

Under kvällen delas det ut pris till den med den bästa utklädnaden. Dessutom spelar Dj Dr Vax musik och Benny och Ingrid bjuder på lättklädd dans.

Jenny Karlsson

Mer läsning

Annons