Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås-Benke skiljer på sex och kärlek

Världsberömde dansaren, koreografen och regissören Fredrik "Benke" Rydman gör dansteater om kärlek och öppna förhållanden på Stadsteatern i höst.

Annons

Dansaren, regissören och koreografen exvästeråsaren Fredrik

I höst har dansaren och koreografen Fredrik " Benke" Rydmans nya dansteater "Because I’m worth it!" premiär på Stadsteaterns Klarascenen (28/10).

Sex dansare och skådespelare kommer att gestalta olika sidor hos ett och samma par som längtar efter spänning samtidigt som de behöver trygghet i sin relation.

– Jag intresserar mig mycket för människans primära drivkrafter. Här är det fokus på sexualdriften – som ju är härlig, men människan måste också kämpa mot den, säger Fredrik "Benke" Rydman.

– Min förhoppning är att publiken ska uppleva berättelsen som en stark vind som blåser rakt ut från scenen – det ska kännas i magen!

På Stadsteatern kan Benke testa nya koncept och utmana sina gränser.

– Det känns lyxigt att få möjlighet att skapa fritt ochjobba med de människor jag vill. Testa mina gränser och hitta mitt eget språk och metod för berättande. Man måste gå förbi det som gör ont, annars får man aldrig ökad rörlighet, säger denne.

Dansföreställningen

Mer läsning

Annons