Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråstjejer tävlar i Las Vegas

Hon är född i Västerås, närmare bestämt i Hubbo. Och nu ska hon till Las Vegas och tävla med sin burleskgrupp Knicker Kittens.

Annons

Ann Abrahamsson är född och uppvuxen i Västerås, hon gick i dans- och dramaklass på Fryxellska och har sedan dess fortsatt med sitt intresse på hobbynivå.

– Men när jag flyttade till Stockholm för åtta år sedan så visste jag inte riktigt vart jag skulle vända mig för att fortsätta så det blev ett uppehåll, berättar Ann.

Men så var hon på en burleskklubb och fick se Knicker Kittens uppträda.

– Det var så fantastisk att se dem, det var så befriande att se hur de tog plats och de bad liksom inte om ursäkt för sig. Jag ville gå med i gruppen direkt och det var bara att hoppa på, berättar Ann.

Nu har Ann varit med i gruppen i tre år. Knicker Kittens består av åtta burlesktjejer och har funnits i fyra år, länge som ensamma utövare i Sverige. Förutom Ann är även västerås-aren Magdalena Månsson med i gruppen. Nästa lördag, den 6 juni, har Knicker Kittens blivit uttagna till att tävla i Las Vegas under Miss Exotic World Pageant – ett konvent för burleskshoware.

– Vi är de enda tävlande som inte är från USA, så det är vi jättestolta över, berättar Ann.

Det har varit dåligt med burleskshower i Sverige men på senare år har underhållningsformen växt.

– Burlesk handlar om att vem som helst kan göra det oavsett vad man har för bakgrund eller hur man ser ut. Det är en underhållning som innehåller mycket humor, självdistans, glitter och glamour. Det är ju striptease men med betoning på tease.

Det måste vara många som uppfattar det som en flamsig porrshow, vad är det för skillnad på burlesk och en stripshow?

– Absolut, man får mycket sådana reaktioner, det tolkas på fel sätt. De som inte har sett det är skeptiska, men när man sett ett uppträdande så ser man att vi inte är några offer. För mig finns det inga likheter mellan burlesk och nutida stripshower, det här handlar mer om hur man klär av sig kläderna snarare än att man klär av sig. Det är ett samspel med publiken. En slags dragshow av kvinnor  – lättsamt, lekfullt och humoristiskt. Det handlar om att alla kan, om att min kropp är min kropp och den är fantastisk som den är. Burlesk är vanliga människor som går upp på en scen och tar för sig, säger Ann.

Burlesk-underhållaren Ann Abrahamsson.

Mer läsning

Annons