Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har alltid tagit ut svängarna lite extra”

Svängigt, lekfullt och en rejäl portion energi. I kväll gästar Hoffmaestro Cityfestivalen och kommer i samma veva att premiärspela nya singeln för Västeråspubliken.

Annons
Foto: TT

Elvamannabandet Hoffmaestro från Stockholm var från början inte så många som de är i dag. Den nuvarande konstellationen har varit ett bygge. Folk har kommit och gått. Några blev kvar.

Trots det stora antalet som far och flänger på scenen har man full koll på varandra.

– Man har börjat få ett sjätte sinne för de andra i gruppen när man är på scenen. Nu kommer han där, då tar jag två steg bakåt och så vidare. Det kommer naturligt, berättar Jens Malmlöf, ledsångare och gitarrist i Hoffmaestro.

Hoffmaestro har nyligen startat upp ett eget skivbolag och vill bland annat kunna släppa egna artister. När frågan om skivbolagets namn dyker upp blir det tyst.

– Vi hade ett namn som var klart, men sedan fick vi veta att det redan var taget. Just nu sitter vi och funderar på det.

Färsk musik från bandet själva är också på ingång och på Mimerscenen i kväll blir det första gången man spelar nya singeln.

– Vi kommer att premiärspela ”Kaliffa – det strålar så om dig”, berättar Jens.

Jens Malmlöf lever lite av ett dubbelliv. Småbarnspappan kontra artisten. Trots att det innebär många timmar i väg från familjen och ett liv ständigt på resande fot är det ändå glädjen till musiken som driver honom och bandet framåt.

– Det är fortfarande det roligaste man vet. Det är fantastiskt. Att vara ute och turnera är som ens andra hem. Man är lite som stora barn när man är ute på turné. Man vallas runt från logen till scenen och sedan är det någon som säger att det är dags för mat.

När bandet kuskar runt finns det en sak som Jens alltid stoppar ner i resväskan.

– Jag kan inte vara utan min dator. Jag sitter och gör musik på den. Det blir ett slags avkoppling, en meditativ grej. Men det är också den tiden man har. Om man har 80–100 spelningar per år måste man skriva under tiden, säger Jens.

Hoffmaestro beskriver sig själva som starka motståndare mot den ”svenska skitnödigheten”, vilket kort och gott innebär att man inte ska bry sig så mycket om vad alla andra tycker. Man ska göra sin grej helt enkelt.

– Vi har alltid tagit ut svängarna lite extra. Släppa loss, göra bort sig och ha kul.

Varför tror du att folk gillar det ni gör?

– Jag tror att man gillar gemenskapskänslan som vi förmedlar. Det är stökigt och högljutt, men det är ändå en varm gemenskap mellan publiken och oss. Det är mycket energi i musiken.

Räkna därför med att det blir rejält med gung i kväll när Hoffmaestro ställer sig på Mimerscenen.

Delar av bandet. John Lindgren, Jens Malmlöf och Karl-Uno Lindgren. Foto: Scanpix

Elvamannabandet Hoffmaestro

Hoffmaestro tog form omkring år 2005.

Gruppen fick sitt genombrott 2005 när man gjorde musiken till filmen ”Stockholm Boogie”, med bland annat ledmotivet ”Desperado”.

Bandet har haft hits som ”Seize the day”, ”Highway” och ”Young dad”.

Hoffmaestro består av elva personer: Jens Malmlöf, Karl-Uno Lindgren, John Lindgren, Johan Ekhé, Nils Tull, Harry Wallin, Thomas Eby, Hampus Lundgren, Kristian Harborg, Kaliffa Karlsson och Petter Linde.

De hette förut Hoff-maestro Chraa, men går nu för tiden endast under namnet Hoffmaestro.

Mer läsning

Annons