Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nollat igen – här är VIK-tränarens plan: "Vi måste ta oss dit"

De stred och höll nollan i 53 minuter – men blev nollat framåt av Mora.
Nu jobbar VIK-ledningen för att hitta en offensiv som kan ge fler segrar.
– Vi måste ta oss dit, till målet, snabbare än vi lyckas med just nu, säger Christer Olsson efter 0–2-förlusten.

Christer Olsson lutar sig mot tegelväggen i Smidjegrav Arena i Mora.

Han ler lite uppgivet: Återigen en heroisk försvarsinsats, åter igen nära poäng, men återigen får VIK-laget åka hem tomhänt.

– Spontant, vi hade en matchplan idag som vi skulle förhålla oss till. Vi hade en matchplan där vi ville ta det här till tredje perioden. Det lyckades vi med, men jag tycker att när det står och väger har Mora lite mer självförtroende till deras powerplay.

VIK Hockey hade åter igen stridit tappert, laget hamnade tidigt under press, men med hjälp av stolpar och lite tur redde man ut det och skapade även den del framåt framför allt i den andra perioden.

– Det är en match i ett högt tempo. Ska man ha en chans mot Mora måste man matcha deras forwards. Det har de speedigaste forwardarna i den här serien och jag tycker vi matchar dem länge i den här matchen.

Men, efter 52 minuter och 53 sekunder small det bakom Dahlbom i VIK-målet.

Moras Simon Gagné bombade in 1–0 – målet sprängde Gulsvarts hopp om poäng.

– Det är givetvis tufft just nu. Vi fick en tuff start med sex raka förluster och grabbarna är härdade. De jobbar på varje dag. Men, när vi summerar delmål vi har, inför den här matchen i dag, ligger vi sexa i plockade poäng.

Tränarna har det ändå glasklart framför sig vad som krävs.

– Vi släpper in väldigt lite mål och är med i matcherna. Det är en förutsättning för att vinna och ta poäng. Vi har inte den typen av lag att vi kan göra fyra till fem mål. Vi måste spela tight och försöka göra mål på våra chanser.

Problemen kvarstår dock – VIK Hockey har gjort näst minst mål i hela Hockeyallsvenskan, 35 stycken på 18 matcher.

Vad saknas för att ni ska göra mål?

– Trafik mot mål. Vi måste ta puckarna dit. Det där en enkelt att säga, för man har alltid en motståndare som är där. Vi måste ta oss dit, till målet, snabbare än vi lyckas med just nu.

Hur ser du på det?

– Vi jobbar med att utveckla vårt spel. Vi måste spela snabbare nerifrån. Komma mer med fart. Då kommer vi att skapa chanser och få bättre utdelning.

Trots att det blev förlust kan dock inte VIK-tränaren låta bli att hylla motståndet den här lördagskvällen.

– Jag tror att det här kommer att generera någonting. Samtidigt måste jag säga att Mora är ett jäkla speedigt lag. Ska man slå dem måste man spela på sin maxförmåga. Det kanske saknades några procent i dag.