Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nonchalanta arbetsgivare struntar i att svara

Jag vill ge en stor taggig tistel till alla dessa arbetsgivare som aldrig hör av sig tillbaka till de arbetssökanden som har svarat och sökt jobb. Det är fruktansvärt dåligt och nonchalant att inte meddela om man fått tjänsten eller ej. Annonserar man efter personal så får man räkna med x antal sökanden och då ska alla åtminstone få ett svar.

Som arbetslös har jag nog sökt minst 200 jobb och kanske har jag fått svar på 1 procent av dessa. Resten struntar i att höra av sig, fast man tar kontakt och frågar om hur det går med ansökan. Här bemödar sig arbetslösa med att skicka in CV och personligt brev och presenterar sig och sedan har man har ingen aning om någon ens har tittat på ansökan. Tittar man bara överst i högen och struntar i resten eller hur gör man?

Det känns helt tröstlöst att söka jobb när man blir behandlad som skrutt. Det borde vara dryga böter för arbetsgivare som inte svarar på de ansökningar som de får in. Det ställs en massa krav på den arbetslöse men inga som helst krav på en arbetsgivare.

Kanske en lösning vore att Arbetsförmedlingen kontrollerar de jobb som den arbetslöse har sökt mot de arbetsgivare som är aktuella. Då vet både den arbetssökande och AF hur det ligger till. Ska rapporteringen om jobbsökeri till AF vara till någon nytta så borde de nog även kolla med arbetsgivare, annars kan de ta bort den då den inte fyller någon annan funktion än att ställa meningslösa krav.

Arbetssökande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare