Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nonchalera inte koldioxidens risker

Jag vet inte vilken forskning Håkan Sjögren stöder sig på när han hävdar att det inte finns några växthusgaser. Växthuseffekten i planeten Jordens atmosfär är nämligen en förutsättning för att vi över huvud taget ska kunna bo här.

Utan växthuseffekten hade vi haft förhållanden med ohanterliga temperaturväxlingar mellan dag och natt och mellan olika årstider.

All trovärdig forskning tyder på stor känslighet för förändring i växthuseffekten med mycket långsiktig påverkan på klimatet som följd. Det är därför som en totalt dominerande majoritet av världens beslutsfattare är överens om att allt måste göras för att hindra en sådan utveckling.

Trots detta befaras en fortsatt ökning av de fossila bränslenas globala användning under överskådlig tid, vilket betyder på att koldioxidens klimatrisker kvarstår åtminstone under innevarande århundrade.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel