Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänsten har fått kontroll på skogsbranden norr om Norberg

Artikel 1 av 4
Skogsbranden vid Rännmossen, Norberg
Visa alla artiklar

Vid 14.54 larmades räddningstjänsten ut till Rännmossen norr om Norberg. Detta med anledning av en skogsbrand som enligt initiala uppgifter ska täcka 300 kvadratmeter.

Annons

Stillbilder i inslaget: Niklas Hagman

Enligt räddningstjänsten brinner det på en höjd längs med väg 69 mellan Norberg och Hedemora. Branden upptäcktes av brandflyg vid 15.23.

Räddningstjänsten beskriver branden som okontrollerad och säger att lågorna är meterhöga.

Vid 16.10 hade räddningstjänsten börjat släcka. Räddningstjänsten från Avesta, Norberg och Hedemora deltar i släckningsarbetet.

Foto: Niklas Hagman

Varken räddningstjänsten eller polisen som också är på plats vet i nuläget hur stor branden är.

– Jag vet inte hur stort område det är som brinner, men räddningstjänsten har sagt att det handlar om meterhöga lågor, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Polisen har skickat ut en helikopter för att få en översikt. Polis har även flera patruller på platsen som arbetar med att bistå räddningstjänsten, bland annat genom att stoppa obehöriga från att komma in på skogsvägar som kan beröras..

En gård i närheten har evakuerats självmant av de boende.

Det ska även ha åskat på platsen.

Vid 19.30 uppgav räddningstjänstens sektorschef på plats, Stefan Lundqvist, att branden är inringad, men ännu inte under kontroll. Branden sprider sig dock inte längre.

Under natten mot måndag meddelade räddningstjänsten att branden nu är under kontroll.

– Vi kommer att finnas på plats under natten med ett antal killar, och branden bedöms nu vara under kontroll sen ett par timmar, säger Stefan Lundqvist, sektorschef på räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild av Sandra Eriksson

Alla artiklar i
Skogsbranden vid Rännmossen, Norberg