Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norström jagar revansch

112 startande är nytt rekord för rallycross på Västerås Motorstadion.Ett resultat av att Götalands- och Svealandscupen samarbetar och kör i dagarna två under pingsthelgen.

Annons

 Totalt är det elva deltävlingar i Svealandscupen och Västerås Motorsällskap arrangerar nummer tre och fyra under pingsthelgen.

Nya SM-reglerna säger att alla där måste åka två distriktstävlingar, och det ger rekordmånga anmälda – 112 stycken!

– Fantastiskt roligt. Magkänslan säger att vi kör finalerna tidigast 16.00 båda dagarna, säger Jocke Larsson, biträdande tävlingsledare hos arrangerande Västerås MS.

I går kväll var en av favoriterna i klassen med motorer på 2,4 liter, Niclas Norström, från Kolbäck på plats för att testa den nyasfalterade velodromen. Och BMW:n som gömmer en Volvomotor under huven. Efter misslyckandet i SM-premiären söker han revansch.

– Egentligen behöver jag bara rulla över startlinjen för att få köra SM-finalen i höst. Men är jag på plats är det fullt som gäller. Inget annat, säger Niclas Norström.

– Sen gillar jag banan för startrakan är lång. Då hinner fältet dras isär och det blir inte så trångt in i första sväng.

För Norström vore det en mardröm att inte gå till final. För debuterande Jonas Holgersson från arrangörsklubben, i ny Volvo 142, vore det en dröm.