Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir 750 åkare utan lokal

Annons

Svar på Hans Stergels inlägg om skejthallen (30/9).

En alternativlokal hade hittats och styrelsen samt andra inblandade gjorde en seriös budget för den lokalen. Den är baserad på siffror som vi till skillnad från en tjänsteman och Hans Stergel inte betecknar som rena fantasier. Det är inget tvivel om att en flytt till nya lokalen skulle ge ett uppsving. Den gamla lokalen hade enbart sex månaders kontrakt vilket innebar att de som åker i hallen inte vågade satsa på årskort. Man köpte hellre terminskort eller betalade för ”dagavgift”. Vi i styrelsen har ju klar förståelse för detta.

Att kommunen inte ställer upp på en borgen är enbart för man hänvisar till praxis, men i detta fall borde sunt förnuft gå före praxis. Genom denna "praxis" har man nu ställt 750 glada åkare (Skejt/Kick/Bmx/Inlines) på bar backe.

Budgeten vi lämnade in baseras på seriösa siffror och den förväntade medlemstillströmningen. Till den nya lokalen skulle vi även tillfoga en ny åkattraktion i form av en Pool (avlång Bowl) på 17x7 meter, en gåva från en privat skejtare i Stockholm. Denna gåva vet vi är superb och den i sig skulle locka till sig cirka 50 till 75 åkare från Stockholm/Sverige. Denna gåva är värderad till 350 000 kronor.

Man kan bara beklaga att politiker samt tjänstemän på kommunen tydligen tycker att det är bra att 750 åkare nu tvingas använda parkeringsgarage, tunnlar och andra ytor kommande vinter för sin åkning.

Kommunen verkar inte fatta att en hall faktiskt betyder mycket för ungdomar som kanske annars skulle hamna på glid i samhället.

Slutsats: Det är med stor frustration vi ser en skejthall gå i graven…

Johnny Hanssen

Kerstin Nässlander

Johnny Forsberg

Styrelseledamoter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare