Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir det gång- och cykelväg

Efter måndagens svåra mopedolycka blir det nu gång- och cykelväg mellan Hallstahammar och Kolbäck.

Den allvarliga olyckan i måndags mellan Hallstahammar och Kolbäck har nu åter gett liv i kritiken att det inte finns någon gång och cykelväg mellan de båda orterna. Många har fruktat att en dödsolycka skulle krävas för att det skulle bli av.

Nu är det dock klart att Hallstahammars kommun ställer upp med de nio miljoner som Trafikverket kräver för att komma i gång med byggandet av en sammanhängande cykelväg från Hallstahammar, via Kolbäck, till Strömsholm.

– Vi meddelande Trafikverket det för någon vecka sedan att vi har avsatt tre miljoner per år under de kommande tre åren. Nu är det upp till Trafikverket att komma i gång med projekteringen, säger kommunalrådet Catarina Pettersson (S).

 –  Det var ett bra besked från kommunen. Förstudien är klar. Från det att alla pengar finns på plats tar det sedan ett år innan arbetena kommer igång och sedan ytterligare ett år innan det är färdigt, säger Göran Florby, planerare på Trafikverket i Eskilstuna med ansvar för Västmanland.

Än så länge finns det inget beslut inom Trafikverket att tillföra deras andel på tre miljoner till bygget.