Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu byggs ny ambulansstation

Vården i Västerås ska bli snabbare.

Eriksborg blir platsen för ytterligare en ambulansstation i Västerås. Byggstart är tänkt direkt efter semestrarna och stationen ska vara klar senast till årsskiftet.

– Stan växer och en utredning har visat att vi inte når alla platser vi ska täcka inom utsatt tid. Därför byggs den här extra stationen på Eriksborg, berättar Fredrik Leek, tillförordnad enhetschef på ambulansen.

Det blir ingen utökning av antalet ambulanser, utan en omfördelning av bilar och personal. Två bilar ska placeras på Eriksborg, en dagbil och en dygnet runt-bil.

– Den stationen kan då täcka ett område från Kvicksund i söder till Skultuna i norr samt gå in för Hallstahammars bil om det skulle behövas, säger Fredrik Leek.

Det är slutrapporten från projekt Ambulansplacering i Västmanland, som kom i november 2009, som ligger till grund för beslutet att bygga en station till.