Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu byggs whiskydestilleri

Först kom Mackmyra, sedan Grythyttan. Nu är ett nytt whiskydestilleri på gång.

Företaget Nordic Whisky Capital har under en längre tid projekterat ett nytt whiskydestilleri i Sverige och nu avslöjas den tänkta placeringen: Arboga.

- Alla avtal är inte underskrivna ännu, men det blir med största sannolikhet så att vi öppnar ett nytt destilleri i Arboga, säger Håkan Jarskog, VD för Nordic Whisky Capital i ett pressmeddelande.

Nordic Whisky Capital är ett utvecklings- och ägarbolag i whiskybranschen. Företaget är bland annat näst största ägare i Box destilleri, ett företag som redan tillverkar whisky och ligger strax utanför Kramfors.

Naturligtvis är det en stor nyhet som kablades ut av Arboga kommun på torsdagen.

- På Arboga kommun har vi jobbat en lång tid med att få detta projekt till kommunen i konkurrens med flera andra platser. Det är glädjande att företaget väljer Arboga, säger Göran Dahlen, näringslivschef vid Arboga kommun i ett pressmeddelande.

Att valet föll på just Arboga har flera olika skäl, enligt Nordic Whisky Capital.

- Arboga har ett bra logistikläget och goda förutsättningar för försörjningen av bland annat värme och vatten till destilleriet. Det fanns också mycket lämpliga lokaler och framför allt har vi haft en riktigt bra support från kommunen i hela etableringsarbetet. Vi är därför glada att kunna välja Arboga, säger Håkan Jarskog.