Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu döps Power Meet-barnen

Camilla och Niklas Bäckström träffades under Power Meet, gifte sig under Power Meet och ska nu döpa sina barn under Power Meet.

– Cirkeln är sluten, säger Camilla Bäckström.

Paret bor på Haga i Västerås med sina tvillingar Linnea och Jonas som föddes i november förra året.

– Vi gifte oss på Power Meet för två år sedan och det var så smidigt och bra att vi ville döpa våra barn där också, säger Camilla Bäckström som nu fått utrusta familjens svarta Amazon från 1962 med bilbarnstolar.

Idén att komplettera drive in vigslar med drive in dop testades redan under förra årets Power Meet.

– Det är många som gift sig under Power Meet som har frågat efter att få döpa sina barn också. Nu tycker vi att vi kan göra det på ett bra sätt, säger prästen Jerker Alsterlund, som vanligt spindeln i nätet under bilfestens kyrkliga evenemang.

Hittills är sex dop och 44 vigslar inbokade. Liksom förra året sker ceremonierna vid Elbakajen.

– Folk vill komma och titta och ha picknickfiltar med sig. Hamnen är perfekt för det, säger Jerker Alsterlund.

Ungefär 50 personer kommer att jobba med vigslarna och dopen. Tio präster, en kör på omkring 25 personer och flera frivilliga som hjälper till med lite av varje.

– Hangorunds brukar vi kalla dem. Det är kyrkans syföreningsdamer och andra som tycker det är roligt att vara med, säger Jerker Alsterlund.

Bland brudparen finns bland annat ett äldre par som ska förnya sina äktenskapslöften, deras barn som ska gifta sig och ett barnbarn som ska döpas.

– Det blir en utmaning att få ihop logistiken där, men det ska nog gå bra, säger Jerker Alsterlund.

Drive in-vigslarna och dopen startar klockan 19.00 fredag den 8 juli.