Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får Rocklunda konstsnö

Ett två och en halv kilometer långt konstsnöspår kommer att anläggas i skogen vid Rocklunda – och vara på plats i december.

Det är resultatet av en investering på 4,5 miljoner som kultur-, idrotts- och fritidsnämnden beslutade vid senaste sammanträdet.

– På det här sättet säkerställer vi att västeråsarna kan åka längdskidor även snöfattiga vintrar. Ett konstsnöspår innebär kontinuitet och förlänger givetvis säsongen, säger Per Lithammer, ordförande för nämnden.

I investeringen ingår markarbeten samt inköp av nödvändig utrustning samt belysning. Konstsnöspåret beräknas tas i bruk i mitten av december om allt går enligt plan.

Konstsnöspåret är ett samarbete emellan Västerås stad och IFK Västerås. IFK Västerås kommer även att ha en så kallad ski park vid spåret. Både konstsnöspåret och ski park kommer att vara tillgängligt för allmänheten utanför träningstid.