Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu gäller det för Freddy

På fredagskvällen gäller det. Det är final i Talang 2010 och Freddy Amigo, operatalangen från Västerås, hoppas förstås på vinst. ”Vad som helst kan hända, men vinner jag Talang kommer det att innebära många förändringar i mitt liv”, säger Freddy Amigo.

I veckan har undersköterskan Freddy Amigo varit ledig från jobbet för att helt fokusera på kvällens final i Talang 2010.

Han har varit i Stockholm och förberett direktsändningen, gjort en hel del intervjuer med både svensk och chilensk press, svarat på mejl och brev från fans som vill ha autografer och, framför allt, stått hemma i sitt vardagsrum och övat på sitt finalnummer.

–Det är skönt att vara i hemmet bland de mina, säger Freddy Amigo.

–Vi har blivit hans största kritiker, skrattar hans sambo Giselle Farina.

I Freddy Amigos liv kommer familjen alltid i första hand. Hans sambo och barn är med och tycker till och stöttar så att allt ska gå ihop i den nya Talang-vardagen, där Freddy Amigo ständigt uppmärksammas och blir igenkänd.

–Jag känner mig förberedd inför finalen. Förra fredagen, i semifinalen, sjöng jag så dåligt, eftersom jag hade en virusinfektion och inte kunde prestera fullt ut. Nu ska jag ge allt och visa vad jag går för, berättar Freddy.

Han ska framföra en aria av Puccini men kan inte avslöja så mycket mer än så.

– Jag vill visa allt jag kan i finalen så jag kommer inte bara att sjunga, jag ska även agera. Numret ska vara ett drama med mycket känslor från mitt hjärta till publiken.

Intervjun avbryts en kort stund då Freddy får ytter-ligare ett telefonsamtal från ett chilenskt tv-bolag. De är väldigt måna om att han ska komma till sitt hemland för att sjunga och göra tv-intervjuer.

–Jag kan ju inte svara på något, för än vi vet inte hur det går i finalen. Men jagvill verkligen till Chile och göra en insats för mitt hemland efter den förödan-de jordbävningen, till exempel en gala för att samla in pengar till dem som drabbats.

Han berättar att han känner stort stöd från många håll, på plats i semifinalen var både arbetskamrater från Centrallasarettet, representanter från Chiles ambassad och familjen, så klart.

– Jag måste vinna! För min, för Västerås, för Chile och för min familjs skull, säger Freddy Amigo.

Vem är din störste konkurrent i finalen?

– Jill. Hon är äkta vara och sjunger med känsla, hon har det som behövs för att vinna.

VLT träffar Freddy och hans familj bara ett par dagar före finalen, men ingen verkar speciellt nervös.

–Vad hjälper det honom om vi är nervösa? säger sambon Giselle.

–Det är klart att han vinner, han är ju min pappa! ler Freddys äldsta dotter Sofie.