Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu grillar vi till påsk

I år infaller påskhelgen ungefär samtidigt med att grillsäsongen har börjat. Barnbidragen och pensioner har betalats ut och många får sin lön insatt på kontot lagom till Skärtorsdagen. Ett fördelaktigt läge för handeln.

De handlare VLT talat med i Västerås har redan känt av både att det är grilltid och en stundande mathelg.

– Köpvanorna har förändrats, storhandlat har många redan gjort under veckan. På skärtorsdagen köps färskvaror och på fredag och lördag gör man kompletteringsköp, då har folk tröttnat på påskmaten. På söndag och måndag är det grillning som gäller om prognosen om fint väder stämmer, säger Marie Magnusson, butikschef på Hemköp Park.

På Coop Extra, Pilgatan, har Bengt Åhs, butikschef, noterat att grillsäsongen började redan för en vecka sedan,

– Säsongens första grillning är ju den roligaste och bästa och allt som hör till grillning kommer att gå åt. Vi väntar stor tillströmning och det som säljs mest just inför påsken är det traditionella, ägg, sill, lax, men under senare år har även festskinka tillkommit till, säger Bengt Åhs.

På Ica Supermarket Grytan tog grillkol och kött för grillen slut i förra veckan, men finns nu åter i butiken. Butikschefen Fredrik Andersson ser påsken i år, som vilken storhelg som helst.

– Förutom mat för påskmiddagen säljer vi förstås mer av påskanpassat godis. Men förr var handeln var mer utspridd inför storhelger, numer köps helgmaten oftare vid ett tillfälle, säger han.

Glad påsk i år

Sen påskhelg ökar möjligheten till vacker och därmed utomhusvistelse.

Efter en lång och kall vinter längtar vi efter lediga helgdagar med fester och att samlas kring grillen.

Barnbidrag, pension och tidigarelagd lönedag bidrar till att många unnar sig en del extra i helgen.