Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har hon fått sitt drömjobb

För tre veckor sedan fick hon drömerbjudandet – att jobba i Tyskland. Då lämnade Caroline Kamensky omgående Sverige.
– Det här är världens chans för mig, säger den 21-åriga ryttarinnan.

När VLT får tag på Caroline Kamensky befinner hon sig hos veterinären med några hästar.

Det har gått en dryg vecka sedan hon lämnade tryggheten hemma i Vittinge för att ta chansen att utvecklas i tyska Köln.

Kamensky jobbar för den rutinerade tyska OS-ryttarinnan Katarina Offel.

– Jag trivs hur bra som helst. Det är en kanonanläggning och jag kommer att lära mig väldigt mycket av Katarina. Det är flera internationella toppnamn som håller till här ute. Det känns som att man är mitt i smeten och det är perfekt, säger Kamensky och fortsätter:

– För att utvecklas som ryttare behöver man vara och jobba i en professionell miljö. Här i Tyskland finns de bästa ryttarna och det är värdefullt att få se hur proffs jobbar. Jag hoppas kunna utvecklas mycket.

Kamensky har länge haft funderingar på att flytta utomlands och hon berättar att hon fick erbjudandet från Tyskland för tre veckor sedan.

– Jag blev lite paff när jag fick reda på det. Men jag tvekade inte en sekund. Det här är världens chans för mig, säger Kamensky.

Skästaryttaren har dessutom med sig två egna hästar till gården utanför Köln. En unghäst och sedan favoriten Tiesto som hon har skördat fina framgångar med.

– Det känns kanon att ha dem här. Jag ska faktiskt tävla redan till helgen. Det är en mindre nationell tävling. Framöver är målet att kvala in till större och internationella tävlingar.

Hur länge kommer du att stanna i Tyskland?

– Det är svårt att säga. Det kan bli länge. Först och främst jobbar jag här under vintern. Sedan får vi se.

Hur är det med tyskan då?

– Haha, ja det är det största problemet just nu. Känns inte som att man kommer så långt med tyskan man lärde sig på högstadiet.

Kamensky skulle egentligen ha tävlat på SM i Grevagården förra veckan men då var hon redan i Tyskland.

– Lite synd men samtidigt regnade det ju mesta av tävlingarna bort så det svider inte så mycket.

Vad säger du annars om säsongen?

– Tyvärr valde jag ju bort EM i Portugal i somras på grund av den för jobbiga resan, det var lite surt. Annars är jag relativt nöjd med säsongen.