Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har jojo-bantaren Jill slängt alla pulverpåsar

Stenhård träning i åtta veckor. Det innebar slutet på många år av dieter och jojo-bantning för 36-åriga Jill Erlandsson. "I början trodde jag att jag skulle storkna", säger hon.

Det är många som varit i samma situation som Jill Erlandsson.

Motivationen för att komma i gång på riktigt med träningen finns inte där och olika dieter för att bli av med de extra kilona avlöser varandra.

– Jag har nog provat alla de där dieterna, 5:2 och nutrilett och allt möjligt. Både hemma och på jobbet svämmade skafferiet över av alla de där pulverpåsarna, och visst gick man väl ner lite men så fort jag började äta vanligt igen gick jag upp. Så jag har jojo-bantat väldigt länge, säger Jill Erlandsson.

Men till slut fick hon nog och tog hjälp av kollegan och personlige tränaren Patrick Rapp. Han satte upp ett åtta veckor långt tränings- och kostprogram åt henne, där det ingår åtta träningspass varje vecka.

– Jag trodde att jag skulle storkna i början men jag är ändå förvånad över hur bra det har gått. Det var lite segt någonstans kring vecka fyra, men det gick över ganska fort, säger hon.

Bland annat ingår tre pass i veckan med cirkelträning, vilket är hennes favorit.

– Det här passar alla för man kan lägga det på en nivå som passar en själv, säger hon.

När VLT träffar henne har hon genomfört sex av de åtta veckorna, och fått bra resultat.

– Vikten har egentligen inte varit det viktigaste utan det har varit att må bättre och bli piggare och så har det ju blivit. Men jag har gått ner en del också och har bland annat lyckats få på mig ett par byxor som jag inte haft sedan min son var liten, säger Jill Erlandsson och nickar bort mot en ung kille i tonåren.

Vad är det som gör att du lyckats hålla det här programmet när du inte lyckats förut?– Förut har jag hoppat över pass och blivit lite bekväm. Nu har jag Patrick som sparkar mig i rumpan och det har faktiskt känts väldigt bra hela tiden.

Kosten då, hur har det gått med den?– Där var det svåraste att sluta äta kaffebröd och godis för jag är en riktig godisråtta. Men nu har jag inte ätit något sådant på sex veckor, säger Jill Erlandsson.

Hur går du vidare efter de här åtta veckorna?– Nu har jag inga ursäkter. Jag vet att jag hinner träna så här mycket så jag ska fortsätta. Kanske inte åtta pass i veckan men fyra–fem i alla fall.