Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan Fredricson satsa mot OS

Jens Fredricsons bästa födelsedagspresent: stjärnhästen Lunatic har fått en ny svensk ägare. Det öppnar för en OS-satsning för Strömsholmsryttaren.
– Jag är otroligt tacksam, säger den nyblivne 44-åringen.

Det var ingen vanlig dag för Strömsholmsryttaren Jens Fredricson i går. Det var hans födelsedag och det var även den dag då han fick reda på att hans framtid med RS Lunatic var säkrad.

Under de fem år Fredricson ridit Lunatic hittills har hästen ägts av det skotska paret Ann och Gavin Russel, men nu är han såld till den svenske hästägaren Marcus Lindblom.

Problemet för Jens Fredricson med att ha en utländskt ägd häst har varit att han inte fått delta i internationella mästerskap, och därför inte kunnat satsa mot OS 2012.

– Jag träffade Marcus Lindholm i Globen under tävlingarna där och förklarade problemet med att ha en utlandsägd häst för honom och i dag på min födelsedag blev det klart att Marcus köpt honom för min räkning, säger Jens Fredricson.

Fredricson har vetat om att Lunatic skulle säljas under året och är naturligtvis mycket nöjd med att det blev en svensk ägare.

– Det är fantastiskt kul och det känns skönt att veta att han inte kommer att säljas vidare nu utan jag kan satsa fullt ut under 2012. Jag är otroligt tacksam över att Marcus Lindholm gör den här satsningen på en svensk ryttare.

Just nu står Jens Fredricson utanför det svenska lag som det är tänkt ska åka till OS i London i sommar, men försäljningen av Lunatic öppnar åtminstone dörren på glänt och chansen finns fortfarande att knipa en av de fyra platserna i laget.

– Det är väl tänkt att EM-laget ska åka till OS men mycket kan fortfarande hända. Hästarna måste vara i form och är de inte det så ska de inte åka. Jag vill få en tidig start på utomhussäsongen så jag åker till Italien i mars och sedan vill jag göra en nationshoppning i högstaligan, gärna första omgången i La Baule. Det gäller att både hästen och jag är i bra form så får vi se hur långt det räcker, säger Jens Fredricson.