Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer nyheterna ännu närmare dig

Egentligen är det en självklarhet. Omvärlden och det lokala samhället förändras. Våra läsares mediebeteende har också förändrats mycket under senare år – och fortsätter att göra det.
Då måste även vi som lokalt medieföretag förändras för att vara så relevanta och intressanta som möjligt för våra läsare, oavsett om läsarna föredrar att läsa oss i papper eller i appar.
Just nu genomgår VLT en stor förändring.

Annons

Under de senaste veckorna har i princip alla mötesrum på VLT varit upptagna hela dagarna. Anledningen är att det hållits en mängd olika utbildningar inför det som sker denna vecka. Vi går över till nya tekniska plattformar, ett nytt arbetssätt och en ny redaktionell organisation.

Nu är det dags för lansering. 18 oktober får vår sajt, vlt.se, ett nytt utseende. Vi förnyar också våra nyhetsapp så att den blir mer användarvänlig. Från och med nu har apparnas användare möjlighet att göra individuella inställningar. Användaren kan själv välja vilka ämnen och geografiska områden den är mest intresserad av.

Välj själv vilka ämnen och geografiska områden du är mest intresserad av

Det innebär att VLT:s redaktion kan skicka nyhetsnotiser, som är mer relevanta än tidigare, till mobiltelefonerna hos de användare som vill ha nyhetsnotiser kring specifika ämnen och geografiska områden. Vid större nyhetshändelser kommer vi även fortsatt att skicka ut nyhetsnotiser mer brett till alla som har valt inställningen att de vill ta emot nyhetsnotiser.

Vi kommer också inom kort att lansera en särskild app för e-tidningsläsarna, vilket underlättar för den som alltid vill ha med sig tidningen i pdf-format i fickan. E-tidningen, som finns tillgänglig via vlt.se, ingår för alla som har en prenumeration på VLT. Därför rekommenderar jag dig som ännu inte registrerat ditt digitala konto att göra det.

Läs också: SNABBGUIDE: Så enkelt skräddarsyr du dina lokala nyheter

Även tidningen får ett nytt utseende från och med 19 oktober. I det stora hela ser tidningen ut som VLT gör i dag, men vi har gjort vissa ändringar. Vi bygger inte minst ut vår sektion när det gäller information om radio och tv-kanaler. Vi erbjuder också nya sidor med korsord och andra pyssel och knåp och vi inför en seriesida, något som VLT tidigare saknat. VLT:s legendariske serietecknare COW kommer att finnas kvar.Vi förändrar också vår redaktionella organisation. Syftet med det är att göra en tydligare uppdelning mellan snabba nyheter och mer fördjupad journalistik.

Vår lokalredaktion i Hallstahammar stängs från och med denna vecka, men vi kommer fortsatt att bevaka Hallstahammar och Surahammar. Skillnaden är att de reportrar som har det bevakningsområdet istället kommer att utgå från Västerås. Hallstahammar och Surahammar är fortsatt viktigt i vårt bevakningsområde. I vår nya redaktionella organisation kan vi på ett bättre och mer effektivt sätt mobilisera en större reporterstyrka än tidigare, när nyhetsläget kräver det, i Hallstahammar och Surahammar – och på övriga orter.

Bemanning 24 timmar om dygnet året runt

När det gäller uppdelningen mellan snabba nyheter och mer fördjupad journalistik har vi byggt en ny nyhetsdesk i Västerås. Nyhetsdesken kommer att säkra att vi blir ännu snabbare på aktuella nyheter. Detta kommer i sin tur leda till att den andra reportergruppen ges mer tid att arbeta med fördjupande och agendasättande journalistik.Vår sajt, vlt.se, kommer från och med denna vecka att ha bemanning 24 timmar om dygnet året runt, vilket säkrar en bättre och snabbare nyhetsuppdateringar kring det som sker under sena kvällar och nätter.

Läs också: Vad tycker du om nya VLT? Chatta med chefredaktören!

Vår sportorganisation ingår också i den nya organisationen och dess förändring. Om den skriver Pasi Hiirikoski, nyhetschef för sporten, om på sportsidorna.Nu är jag förstås mycket intresserad av att höra vad ni tycker om de förändringar vi gör.

Vad tycker ni om vår nya sajt, vår nya app och vår nya tidning? Hör av er till mig med era synpunkter. De är mycket värdefulla för oss. Det är för er som läser oss som vi gör vår tidning, vår sajt och våra appar. Därför är alla synpunkter lika viktiga.Hör av er till mig. Ring mig, 021-19 91 14, mejla mig på [email protected] och chatta med mig på vlt.se under tisdagen och onsdagen.