Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska alla få fiber i Surahammar

Nu ska det bli snabbare och fler ska få bredband i Surahammars kommun.

Surahammars kommun och IP-Only har ingått ett avtal som ska ge samtliga hushåll och företag i Surahammars kommun ska få tillgång till ett öppet stadsnät.

Målsättning med avtalet är att alla boende och företag även utanför tätorterna ska få tillgång till bredband. Avtalet gäller hela kommunen, med undantag för Surahammars tätort där fiberutbyggnaden redan pågår.

Det kommer att kosta 19 900 kr inklusive moms för villaägare och fritidshusägare. Samma summa blir det för flerfamiljshus och för företag, men här är det exklusive moms.

Med detta avtal höjer kommunen sin målsättning från Bredbandsstrategin för hur stor andel som ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s, från 90 procent till 100 procent år 2020. - I vårt arbete med att bygga fiber till hela Sverige, med den stora ambitionen att ingen ska stå utanför digitaliseringens möjligheter, är goda samarbeten nödvändigt för att lyckas. Vårt arbete tillsammans med Surahammars kommun är ett tydligt exempel på det. Nu ser vi fram emot att erbjuda så många som möjligt morgondagens informationsmotorvägar, säger Per Norrthon, etableringschef IP-Only.

Under 2017 samtliga fastighetsägare kontaktas och de som då tecknar sig kommer att vara anslutna senast 2019-06-30. Minst 55 procent av permanentboende i småhus måste tacka ja för att en utbyggnad ska genomföras.

Läs också: Nu rullas fibern ut för snabbt bredband

Läs också: Skinnskatteberg i botten i bredbandsranking