Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska duvorna bort från Klippans parkering

Klippans parkering på undre plan ska renoveras och bli en ogästvänlig plats för duvorna, som haft den som boplats i åratal.

Renoveringen av Klippans parkering inleds på måndag. Det innebär att 150 av de totalt 300 parkeringsplatserna kommer att vara stängda till slutet av juli. Skyltar om renoveringen sattes upp på parkeringen i början av veckan.

– Jodå, duvorna ska bort. De använder hyllorna i parkeringen att sitta på. Dels kan man använda nät eller sätta upp spikmattor på de platserna för att hindra duvorna från att sätta sig där. Spikmattor har använts med samma syfte och med bra resultat på flera andra ställen i stan, bland annat i kvarteret Igor, säger Andreas Porswald, (MP), ordförande i tekniska nämnden.

Duvornas träck förstör miljön och inte minst bilarna på parkeringsdäcken skadas och blir förorenade.

Belysningen idag består av små lampor. Förutom träcksanering kommer parkeringen att förses med modern och energisnål led-belysning med långa rör. Belysningen blir rörelsekänslig, vilket innebär att den lyser med bara 10 procent när ingen bil eller människa rör sig där nere.

– Undre planet ska inte bara bli snyggt, det ska också bli tryggare att vistas där, säger Andreas Porswald.

Tre miljoner kronor beräknas renoveringen kosta. Driftskostnaden för den energisnåla led-belysningen som installeras kommer att bli cirka 65 procent lägre jämfört med belysning med lysrör.