Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu skriver vi historia. Nu stoppar vi övergreppen

Är det nu det händer? Är det nu vi skriver historia?

Tänk om vi om 30 år får sitta och säga till vår yngre generation; ”2017, det var året vi satte stopp för övergreppskulturen”.

De systematiska övergreppen som sker dagligen är en verklighet som ingen längre kan blunda för. Det har vi att tacka #metoo-kampanjen för. Här ser vi bevisen svart på vitt att vi har en övergreppskultur i Sverige. Men är inte detta något vi alltid vetat? Jo, såklart. Men vi är så otroligt indoktrinerade i att det är så det ska vara, så har det alltid varit. Så ser verkligheten ut.

I och med uppropet ”Vi vet vilka ni är” där 456 kvinnliga skådespelare står bakom uppropet känner jag för första gången att det finns hopp. Hopp om förändring.

Nu är det dags. Dags att säga stopp. Det är dags att börja uppfostra alla våra barn med att det inte är ok att begå övergrepp mot kvinnor. En kvinnas kropp är hennes egna, inte någon annans ägodel. Det är på tiden att vi sätter stopp för gärningsmännen istället för att beskylla brottsoffren.

Det ÄR nu det händer. Nu får det vara nog. Nu skriver vi historia!

Sofie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare