Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu startar bygget av nya bostäder vid Gideonsbergsskolan

Det är ett arbete som kommer att pågå i fyra år och innebär 256 nya lägenheter.

Det nya kvarteret Kungsljuset kommer bestå av 14 fastigheter med 256 nya bostadsrättslägenheter. Uppdraget att bygga lägenheterna är fördelat på entreprenad hos HMB Construction och Aros Bygg & Förvaltning. Båda har anlitat företaget Ramirent som helhetsleverantör.

Läs också: Trekantiga lägenheter byggs på ödeskolan

– Vi ser till att bygget fortlöper som det ska – att människor, maskiner och material levereras i rätt tid till rätt plats. Det går inte att underskatta tidsaspekten i ett bygge. Varje timme vi kan hjälpa våra kunder att spara ger direkt effekt på produktiviteten, säger Jonas Söderkvist, vd på Ramirent i ett pressmeddelande.

En del av Gideonsbergsskolan kommer att ge plats åt de nya fastigheterna som kommer att byggas som en båge runt den gamla skolan. Fastigheterna kommer att bli mellan 4-8 våningar höga och kvarteret har ritats av Tovatt Architects & Planners.

Tillsammans med Aros Bygg & Förvaltningen kommer Ramirent under 16 månader att bygga 56 lägenheter fördelat på två fastigheter.

Den första etappen i avtalet med HMB Construction påbörjades i augusti och innefattar sex fastigheter med 100 lägenheter. I augusti 2018 påbörjas den andra etappen som även den innefattar sex fastigheter och 100 lägenheter. Byggtiden beräknas ta fyra år totalt.

Läs också: Han har köpt Gideonsbergsskolan – kan tänka sig göra den till skola igen

Läs också: Insändare: Säkerheten under all kritik på Gideonsbergsskolan