Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu utlovas ett ljus i mörkret

Håll ut, västeråsare. Staden kommer även denna jul att lysas upp av vackra ljusdekorationer – även om inkopplingarna har blivit kraftigt försenade.

Många har undrat över varför granarna, som står utposterade lite här och var, står och deppar utan ljus.

– Granarna är vårt största problem just nu. Dels var upphandlingen sen, dels dröjde leveransen, säger stadsträdgårdsmästare Lars Wiberg.

På söndag är det 3:e advent, men Lars Wiberg kan inte lova full styrka på julbelysningen.

– Vi har haft vårt värsta år med många nya, sena eluppkopplingar.

Redan nu kan han säga att slingorna på trädet vid Sundinska huset inte kommer att lysa förrän tidigast måndag. De fyra granarna på Hantverkargatan och några längs Stora gatan ligger också efter i planeringen.

Ända in på fredagskvällen arbetade man med stjärnhimmeln över Sigmatorget.

– Jag jobbar för att få kontakt med fastighetsägarna, som försörjer belysningen med el, för att vi inte ska bli ytterligare försenade. Det är ju inte bara att sätta i en kontakt, sade Lars Wiberg på fredagseftermiddagen.

Då var kopplingarna på Köpmansgatan, Vasagatan, Sigmatorget och Bondtorget klara. Återstår att se om de också lyser på söndag.

Lars Wiberg kan dock lova att det blir bättre nästa år.

– Vi plockar inte bort alla installationer, utan till nästa jul får vi en del gratis.