Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill Mete bryta trenden

Tre raka förluster. Och 705 mållösa minuter för VSK:s anfallare.
– Nu är det dags att vi tar oss ur den här svackan, säger Mattias Mete.

VSK värvade Mattias Mete från Syrianska IF inför säsongen med förhoppningen att han skulle göra mål. Men precis som för det övriga laget har det gått tungt för 24-åringen, som inte gjort något mål sedan matchen mot Värnamo 8 maj.

I kvällens match mot Södertäljelaget Assyriska vill Mattias Mete bryta trenden – och det mot sina gamla vänner.

– Jo, jag är ju från Södertälje från början så jag känner några killar i laget, så det blir en lite extra kul match för mig. Men samtidigt så vet vi att det kommer att bli tufft. Det är ett bra lag som verkligen vill spela i allsvenskan nästa säsong, så det blir en svår match, säger han.

Assyriska ligger just nu tvåa i tabellen, en poäng efter ledande Degerfors, och har imponerat hittills under säsongen.

– Mot ett sådant bra lag måste vi se till att följa vår plan till 100 procent. Då tror jag att vi kan störa dem. Och sen så måste vi verkligen se till att sluta släppa in sådana skitmål som vi gjort mot både Brage och Ljungskile, säger Mete och fortsätter:

– Vi måste ta minst en poäng mot Assyriska, det är jätteviktigt.

Juni har inte varit någon bra månad för VSK, tre raka förluster och bara ett enda gjort mål har gjort att laget nu är i desperat behov av poäng.

– Jag har svårt att säga exakt vad som är det stora problemet för oss just nu. Vi gör egentligen en hel del bra saker där ute på planen också, men sen blandar vi in en massa onödiga misstag och det är ju det som blir avgörande i matcherna. Jag vet inte varför vi gör dem, men vi gör alldeles för mycket misstag.

Hur är stämningen i laget?

– Det är klart att det inte känns särskilt kul att vi har förlorat flera matcher i rad nu och ligger näst sist, men vad ska man göra? Det är bara att gilla läget och försöka ta en match i taget. Vi får inte gräva ner oss i det här nu utan måste tänka att det är många matcher och poäng kvar och göra allt så bra vi kan.

Hur är det med självförtroendet då?

– Egentligen är det här laget fullt med killar med mycket självförtroende, men när det går så dåligt som det gjort nu ett tag så blir det jobbigt även med själv-förtroendet. Det enda vi kan göra nu är att försöka se positivt på det här och komma ur den negativa trenden. Nu är det dags att vi tar oss ur den här svackan, säger Mattias Mete.